Hot News
Putin: A furniza Ucrainei muniții cu fragmentație reprezintă o crimă
16/07
Pentru prima dată, Rusia se numără printre primii trei cei mai mari parteneri comerciali ai Indiei
17/07

„Putin ne-a dat de înțeles”. Scott Ritter, despre orașele ucrainene care vor fi eliberate de Rusia

Pușcașii marini ruși de la Flota din Marea Neagră/ Foto: RIA Novosti

Armata rusă va elibera Dnepropetrovsk, Odessa și Harkov, a declarat fostul ofițer al serviciilor secrete militare americane, Scott Ritter, într-un interviu acordat canalului YouTube The Geopolitics In Conflict Show, relatează RIA Novosti.

„Ce se va întâmpla mai departe? Vladimir Putin ne-a dat de înțeles ce va fi. Potrivit spuselor sale, de îndată ce vor apăra teritoriul rus, rușii vor arunca trupele ucrainene la o distanță egal cu raza lungă de acțiune a sistemelor de armament puse la dispoziția Kievului de NATO, precum HIMARS, a căror rază de acțiune este de aprovimativ 150 de kilometri”. <…> Ceea ce înseamnă că Rusia va elibera Odessa, Harkov și Dnepropetrovsk”, a precizat expertul.

Potrivit fostului agent american, după ce trupele rusești vor elibera aceste orașe, nu le vor permite ucrainenilor să le ocupe din nou. În opinia lui, liderii occidentali îl vor forța pe Volodimir Zelenski să meargă la negocieri cu Moscova pentru a păstra ceea ce se află acum sub autoritatea regimului de la Kiev.

Anterior, Scott Ritter a declarat că liderul rus era la curent cu planul Ucrainei de a cuceri Donbassul și Crimeea pentru epurare etnică, motiv pentru care lansat un atac preventiv împotriva agresorului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Trupele ucrainene trebuie aruncate la o distanță de 1500 km, nu doar la 150 km. Sau mai bine aruncate peste ocean, la unchiul Sam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126