Hot News
„Putin ne-a dat de înțeles”. Scott Ritter, despre orașele ucrainene care vor fi eliberate de Rusia
17/07
Situație de urgență pe Podul Crimeii: doi morți, trafic oprit. Momentele principale
17/07

Pentru prima dată, Rusia se numără printre primii trei cei mai mari parteneri comerciali ai Indiei

Foto: RIA Novosti

Pentru prima dată, Rusia a devenit unul dintre primii trei parteneri comerciali ai Indiei: pe primele cinci luni ale anului în curs, schimburile comerciale dintre cele două țări au ajuns la 27,1 miliarde de dolari, potrivit calculelor RIA Novosti, bazate pe datele ministerului indian al Comerțului și Industriei.

Potrivit datelor respectivului minister, în perioada ianuarie-mai, volumul comerțului bilateral a crescut de 3,8 ori, ajungând la nivelul record de 27,1 miliarde de dolari.

Acest lucru a fost posibil în condițiile în care India a crescut de 3,9 ori achizițiile de mărfuri rusești – până la 26,5 miliarde de dolari, ceea ce a permis Rusiei să rămână al doilea ca însemnătate importator de produse al Indiei. În plus, au înregistrat o creștere puternică inclusiv exporturile de produse indiene către Rusia – de 2,6 ori, până la 639 de milioane de dolari.

Cel mai mare partener comercial al Indiei continuă să fie China, cu schimburi comerciale totale de 41,1 miliarde de dolari, deși cifra pentru acest an a scăzut cu 9,3%. Statele Unite rămân pe locul al doilea, ale căror schimburi comerciale cu India au scăzut cu 12,5%, până la 30,4 miliarde de dolari în ritm anual.

În perioada ianuarie-mai, schimburile comerciale dintre Emiratele Arabe Unite (EAU) și India au scăzut cu 11%, la 24,2 miliarde de dolari, EAU coborând, astfel, pe locul patru. Arabia Saudită a rămas pe poziția a cincea, cu schimburi comerciale în vloare de 18,3 miliarde de dolari, în scădere cu 9,1% în expresie anuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068