Hot News
Situație de urgență pe Podul Crimeii: doi morți, trafic oprit. Momentele principale
17/07
Ministrul Apărării al Ungariei: Există o schimbare de percepție a țărilor NATO privind conflictul ucrainean
17/07

Putin a evaluat modul în care decurg operațiunea militară specială a Rusiei și contraofensiva armatei Ucrainei

Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a apreciat pozitiv modul de desfășurare a operațiunii militare speciale din Ucraina, subliniind că militarii ruși acționează cu eroism. Potrivit constatărilor șefului statului, contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei nu aduce rezultate, scrie publicația Gazeta.ru.

„Pozitiv”, a răspuns liderul de la Kremlin, întrebat fiind de jurnalistul Pavel Zarubin în cadrul emisiunii „Moscova. Kremlin. Putin” a postului de televiziune ”Rossia 1” (în imagine) despre cum evaluează el derularea operațiunii speciale. Respectivul fragment al emisiunii a fost publicat de Zarubin pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

„Trupele noastre se comportă eroic. În mod neașteptat pentru inamic din unele sectoare, trupele noastre trec singure în ofensivă, ocupă cele mai avantajoase poziții, înălțimi și așa mai departe”, a spus președintele, citat de TASS.

„Toate încercările inamicului de a sparge dispozitivul nostru de apărare, o misiune pentru care sunt folosite inclusiv rezervele strategice – nu au avut succes pe toată durata ofensivei. Inamicul nu are niciun succes!” – a subliniat Putin.

Președintele a refuzat să vorbească public despre următoarele misiuni ale armatei ruse. „Vă voi povesti separat, când camerele de luat vederi vor fi oprite”, a promis el.

Pe 11 iulie, șeful Ministerului Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a anunțat că, începând din 4 iunie, apărarea aeriană rusă a doborât 176 de proiectile HIMARS, 27 de rachete Storm Shadow și 483 de drone. La rândul ei, artileria a distrus 43 de obuziere M777 și 46 de tunuri autopropulsate din Polonia, SUA și Franța. Printre cele 1.244 de vehicule blindate distruse s-au numărat 17 tancuri Leopard, cinci tancuri franceze pe roți AMX și 12 vehicule americane de transport ale infanteriei Bradley.

Șoigu a precizat că, de când a fost lansată contraofensiva, au fost distruse 21 de avioane și cinci elicoptere ucrainene. Pierderile Ucrainei de la începutul contraofensivei, potrivit ministrului Apărării, se ridică la peste 26.000 de militari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114