Hot News
Trupele rusești au lansat un atac de represalii pentru actul terorist de la Podul Crimeii
19/07
Analist britanic, despre consecințele pentru Occident a eșecului contraofensivei ucrainene
19/07

Surse: Tancuri Armata folosite de gruparea ”Sud” în operațiuni de luptă

Tancul T-14 Armata/ Foto: TASS

Gruparea de trupe „Sud” a folosit în luptă cele mai noi tancuri rusești T-14 Armata, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul industriei de apărare.

„Armata a fost activ folosit de gruparea „Sud” în operațiunile de luptă. Câteva mașini au prticipat la lupte, pentru a vedea cum se comportă tancul. După aceea, au fost retrase de pe linia frontului”, a precizat interlocutorul agenției de presă.

Potrivit altei surse, tancul a intrat în dotarea unităților Districtului Militar de Sud. „În cazul tancului T-14, toate testele necesare continuă încă”, a adăugat el.

Până acum nu a fost oficial anunțată folosirea tancurilor Armata în operațiunea militară specială.

Câteva cuvinte despre acest tanc

Tancul T-14 pe platforma Armata, dezvoltat de concernul Uralvagonzavod, a fost prezentat pentru prima dată la parada militară dedicată Zilei Victoriei, pe 9 mai 2015. În 2019, mașina a trecut testele preliminare. La realizarea tancului au fost utilizate soluții de proiectare unice, fără analog în lume. Principala inovație este o turelă nelocuită. Echipajul tancului Armata este plasat într-o capsulă blindată izolată în corpul tancului, de unde controlează de la distanță armamentul. T-14 este echipat cu un sistem de apărare activă ce poate doborî proiectilele și rachetele care zboară spre mașină. Sistemul modular permite înlocuirea armamentului și a echipamentului tancului în funcție de misiune.

Versiunea de export a T-14 a fost expusă pentru prima dată la standul Rosoboronexport din cadrul Forumului Armia-2022. Iar în străinătate, versiunea de export a tancului sub forma unui model mic a fost prezentată pentru prima dată la expoziția IDEX din Abu Dhabi, în februarie 2021. Cu acest prilej, directorul general al Rosoboronexport, Aleksndr Miheev, a anunțat că „aproape șase țări” manifestă interes pentru T-14 pe platforma Armata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053