Hot News
Reconstrucția hidrocentralei Kahovka, depinde de situația militară
18/07
Surse: Tancuri Armata folosite de gruparea ”Sud” în operațiuni de luptă
19/07

Trupele rusești au lansat un atac de represalii pentru actul terorist de la Podul Crimeii

Lansarea de rachete de pe nava Marinei ruse asupra obiectivelor Forțelor Armate ale Ucrainei/ Foto: RIA Novosti

În noaptea de luni spre marți, militarii ruși au lansat un atac de represalii asupra unor obiective din Ucraina unde se pregăteau atentate teroriste împotriva Rusiei, cu folosirea dronelor marine, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

„A fost întreprins un atac de represalii de grup cu arme de înaltă precizie lansate de pe mare asupra obiectivelor unde se pregăteau acte teroriste împotriva Federației Ruse cu folosirea unor șalupe fără pilot, precum și asupra locului unde aceste ambarcațiuni sunt fabricate pe șantierul naval din apropierea orașului Odessa”, a precizat ministerul.

În plus, în zona orașelor Nikolaev și Odessa au fost distruse rezervoare de carburanți cu un volum total de circa 70.000 de tone, care asigurau alimentarea cu motorină și benzină a armatei ucrainene.

Toate țintele stabilite au fost lovite, la obiectivele distruse au izbucnit „incendii și detonări”, a concluzionat Ministerul Apărării.

În noaptea de 17 iulie, Ucraina a atacat Podul Crimeii cu două drone de suprafață. Două persoane au murit – un cuplu căsătorit din regiunea Belgorod, fiica lor de 14 ani fiind rănită și aflându-se, acum, în spital. A fost avariată partea de autostradă a Podului, deplasarea în ambele sensuri urmând să fie restabilită până la toamnă.

Potrivit vicepremierului Marat Husnullin, o parte a traveei pe direcția Kerci a fost total distrusă și trebuie demontată. Pentru efectuarea lucrărilor de restaurare va trebui construit un pod provizoriu cu o lungime de 250 de metri.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat incidentul drept un nou atac terorist al regimului de la Kiev. Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bravo! Aceste obiective unde se pregătesc atentate teroriste împotriva Rusiei trebuie anihilate complet. Este necesară o ,,curățenie” generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875050