Hot News
Corneliu Vlad: Rusia consacră conceptul de “majoritate globală”
21/07
Au fost publicate rutele navelor, posibil implicate în atacul asupra Podului Crimeii
21/07

Presa: Ucraina a început să folosească muniții cu fragmentație americane

Muniții cu fragmentație/ Foto: runews24.ru

Ucraina a început să folosească muniții cu fragmentație livrate de SUA, informează cotidianul The Washington Post, citând oficiali ucraineni care cunosc situația, scrie agenția Rambler.

Potrivit acestora, cu ajutorul munițiilor cu fragmentație, armata Ucrainei încearcă să atace poziții rusești bine consolidate, devenite obstacol în calea ofensivei ucrainene.

Pe 7 iulie, SUA au anunțat că pun la dispoziția Ucrainei un nou pachet de ajutor militar, ce include muniții cu fragmentație. Washingtonul a subliniat, totodată, că respectivele muniții cu fragmentație vor fi trimise ca o „soluție de tranziție” până când SUA vor putea produce mai multă artilerie de 155 mm.

Munițiile cu fragmentație pot fi lansate de sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate și de obuziere de 155 de milimetri furnizate anterior de SUA.

Interzise în peste o sută de țări, proiectilele lasă explozibili neexplodați pe suprafețe extinse – la fel ca minele, ele reprezintă o amenințare pe termen lung pentru civili.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ce zicea înainte SUA, că muniția cu fragmentație nu va fi folosită împotriva Rusiei? Dar pentru ce au trimis-o Ucrainei, ca Zelenski să deschidă o expoziție cu ele? SUA este un stat agresor, un stat diabolic, un stat unde s-a instalat satana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972