Hot News
Consolidarea Occidentului devine problema lui
24/07
MAE rus avertizează: Va fi un răspuns dur la atacuri cu drone asupra Moscovei și Crimeii
25/07

Putin: „Acordul cerealier”, folosit de țările occidentale pentru a se îmbogăți

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

În ajunul celui de-al doilea summit „Rusia – Africa” și a noii ediții a Forumului Economic și Umanitar „Rusia – Africa”, programate să se desfășoare în perioada 27-28 iulie la Sankt Petersburg, președintele rus Vladimir Putin a scris un articol pentru mass-media africane întitulat: „Rusia și Africa: Unindu-ne forțele pentru pace, progres și un viitor de succes”. Textul a fost publicat pe site-ul Kremlinului.

„Nu a fost îndeplinită niciuna dintre condițiile „acordului cerealier” privind scoaterea de sub sancțiuni a exporturilor rusești de cereale și îngrășăminte pe piețele mondiale. Mai mult, este împiediat chiar și transferul nostru gratuit de îngrășăminte minerale către țările nevoiașe și cele mai sărace”, a subliniat liderul rus.

El a mai menționat că din 262.000 de tone de produse rusești blocate în porturile europene, s-a reușit trimiterea doar a două loturi: de 20.000 de tone în Malawi și de 34.000 de tone în Kenya.

„Restul rămâne în mâinile europenilor lipsiți de scrupule. Și asta în ciuda faptului că este vorba exclusiv de o acțiune pur umanitară, care, în principiu, nu ar trebui să facă obiectul niciunei sancțiuni”, se arată în articol.

„Acordul cerealier” și-a pierdut sensul și a fost folosit cu neruşinare doar pentru a îmbogăţi marile companii americane şi europene care importau și revindeau cereale din Ucraina”, scrie Putin. ”Judecați singuri: în aproape un an, în cadrul „înțelegerii”, un total de 32,8 milioane de tone de cereale au fost exportate din Ucraina, dintre care peste 70% au mers către țări cu venituri mari și peste medie, inclusiv din Uniunea Europeană, în timp ce țări precum Etiopia, Sudan și Somalia sau Yemen și Afganistan n-au primit decât mai puțin de 3% din volumul total, adică mai puțin de un milion de tone”.

„Ținând cont de toate aceste fapte, continuarea „tranzacției cu cereale”, care nu și-a justificat destinația umanitară, și-a pierdut sensul, a subliniat președintele rus. Ne-am opus prelungirii acestei „tranzacției ” – începând din 18 iulie, implementarea ei a fost sistată. Vreau să asigur că țara noastră poate înlocui cerealele ucrainene atât pe baza comercială, cât și gratuit, mai ales că anul acesta se așteaptă să fie din nou o recoltă record”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Premierul Poloniei a anunțat că nu va permite importul de cereale din Ucraina pentru a proteja fermierii polonezi, chiar dacă UE va decide contrariul. La polul opus, personajul perfect al slugărniciei, Klaus Johannis, a dat asigurări că va face totul pentru a sprijini exporturile ucrainenenilor. Președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurențiu Baciu a declarat: ,,Președintele Klaus Johannis a spus că nu-l interesează decizia lui Putin și va face totul ca poporul ucrainean să nu sufere. Misiunea președintelui României este să salveze agricultura ucraineană, că e președintele ucrainenilor, nu al românilor.” Acest personaj care nu are nici o legătură cu România și de care și-a bătut joc de la începutul mandatului nu este decât o jalnică slugă care se zbate pentru a primi un post călduț în UE. Să nu pățească și el ca și Zelenski, să constate că a fost folosit pentru interesele Occidentului. Cum naiba ne-am pricopsit cu un asemenea tip, care se pare că urăște România? Cei care l-au votat să aibă toată viața pe conștiință faptul că prin Klaus au contribuit și ei la distrugerea României. Pui ștampila fără să gândești? Portul Constanța este plin de camioane ucrainene, iar depozitele și mijloacele de transport sunt ocupate tot cu cerealele din Ucraina. La toamnă, 60-70 % din fermierii români vor intra în faliment. Merităm, da merităm din plin pentru că avem o atitudine de nepăsare și de slugărnicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972