Hot News
Putin: „Acordul cerealier”, folosit de țările occidentale pentru a se îmbogăți
24/07
Peskov: Rusia nu atacă biserici și infrastructură socială
25/07

MAE rus avertizează: Va fi un răspuns dur la atacuri cu drone asupra Moscovei și Crimeii

Mașini de urgență la locul exploziei uneia dintre drone de pe bulevardul Komsomolski din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Rusia are dreptul la un răspuns dur la atacul cu drone ucrainene asupra Moscovei și Crimeii, informează un comunicat postat pe site-ul Ministerului de Externe și citat de RIA Novosti.

„Partea rusă își rezervă dreptul de a adopta măsuri dure de represalii”, se precizează în respectivul document.

Ministerul a calificat atacurile ucrainene drept „acțiuni nerușinate” care demonstrează că Occidentul este concentrat pe exacerbarea situației. În același timp, raidul aparatelor de zbor fără pilot nu a avut niciun sens militar.

„Interpretăm cele întâmplate drept o nouă încercare a conducerii militare și politice a Ucrainei de a intimida populația civilă prin utilizarea de metode teroriste”, a subliniat Ministerul de Externe.

Luni dimineață, Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că, în jurul orei 04:00 mai multe drone au lovit două clădiri nerezidențiale din capitală. Nu s-au înregistrat daune grave, nimeni nu a fost rănit.

Ulterior, Ministerul Apărării a precizat că militarii au zădărnicit o tentativă a Kievului de a ataca obiective din Moscova. Dronele au fost suprimate cu ajutorul mijloacelor specifice războiului electronic și s-au prăbușit. Ca urmare, pentru câteva ore, traficul a fost blocat pe bulevardele Komsomolski și Lihaciov.

În plus, în noaptea de duminică spre luni, Kievul a încercat, de asemenea, să atace obiective din Crimeea cu 17 drone. După cum a precizat Ministerul Apărării, toate aparatele au fost distruse cu ajutorul mijloacelor specifice războiului electronic și ale apărării aeriene. În urma atacului nimeni nu a avut de suferit.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Rusia are dreptul și trebuie să răspundă mult mai dur acestor atacuri teroriste. Pentru toate rachetele cu fragmentație folosite de Ucraina împotriva rușilor, pentru distrugerea podului Kerci (și nu doar o dată), pentru atacul asupra Moscovei, pentru uciderea populației civile ruse din Donbass, pentru toate restricțiile impuse, pentru toate acestea cred că Rusia are dreptul și obligația să răspundă așa cum se cuvine. Foarte inteligentă lovitura Rusiei asupra porturilor Reni și Ismail. Trebuie distrusă complet această afacere cu cereale. În spatele ei stau firme americane, cerealele sunt exportate în Occident ca și furaje, iar acest culoar este folosit pentru traficul de arme. Nu are nici o legătură cu salvarea de la foamete a popoarelor din Africa. Pseudo-președintele României condamnă ,,ferm” recentele atacuri împotriva infrastructurii ucrainene civile de pe Dunăre. Vorbește în numele Ucrainei, în numele celor care în al Doilea Război Mondial erau aliați ai lui Hitler? În numele nostru nu are de ce vorbi, că pe noi nu ne-a atacat Rusia. Că el vrea neapărat să ne vâre în acest conflict, este altceva. Trebuie distruse toate bazele militare americane din zonă, yankeii să plece acasă la ei. Rusia, Dumnezeu să fie cu tine!

  2. B. Nicolae spune:

    Perfect de acord cu dvs’ Rusia este prea blândă cu acești nemernici, înțelegerea cu cereale trebuia de mult oprită!
    Occidentul are o nerușinare fără limite, după ce că a câștigat sute de miliarde profituri in Rusia, acum au impus cele mai aprige sancțiuni născocite de mintea umană împotriva poporului rus, Rusia ar trebuii să rupă orice relație cu occidentul pe vecie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114