Hot News
Politician german: Presa nu are voie să scrie despre naziștii din Ucraina
27/07
Peskov: Conducerea Moldovei taie toate frânghiile
27/07

Igor Fomin: Bunurile de valoare ale Lavrei Kiev-Pecerskaia au apărut la licitații

O vedere a Lavrei Kiev-Pecerskaia/ Foto: AP

UNESCO încearcă să scoată din Ucraina altare ortodoxe și artefacte istorice, există informații despre apariția la licitații a unor bunuri de valoare ale Lavrei Kiev-Pecerskaia, a declarat starețul Catedralei Sfântului Cneaz Aleksandr Nevski de pe lângă Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al MAE rus, protoiereul Igor Fomin, relatează RIA Novosti.

După cum a anunțat, anterior, Serviciul de Informații Externe al Rusiei, Kievul și UNESCO au ajuns la un acord privind scoaterea din Lavra Kiev-Pecerskaia a valorilor creștinere, inclusiv a moaștelor sfinte, și încredințarea lor țărilor occidentale.

„Există un motiv de îngrijorare și unul foarte mare cu privire la obiectele sfinte aflate în Ucraina. Știm că UNESCO încearcă în fel și chip să scoată aceste obiecte sfinte, fiind vorba nu doar despre obiecte sfinte ortodoxe, dar și artefacte istorice. Apar informații potrivit cărora chiar și la licitații pot fi întâlnite unele sau altele dintre aceste obiecte și valori sfinte, artefacte din Lavra Kiev-Pecerskaia. Este o tragedie, cu care s-a confruntat nu doar Biserica Ortodoxă, dar și comunitatea mondială de cultură în general”, a spus Fomin în cadrul unei punți video în cadrul grupului de media ”Rossia segodnia”, eveniment dedicat Zilei Creștinării Rusiei.

Preotul a subliniat că în Ucraina creștinismul ortodox este cu adevărat alungat. „Suferim, desigur, ne rugăm și sperăm că nu se va ajunge la nici un fel de momente tragice”, a adăugat Fomin.

În 2023 este marcată împlinirea a 1035 de ani de la creștinarea Rusiei, care a predeterminat dezvoltarea istorică a Rusiei. Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește Ziua Creștinării Rusiei pe 28 iulie. Se așteaptă că, în această zi, Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii să conducă o procesiune și o slujbă de rugăciune la monumentul Botezătorului Rusiei, Sfântul cneaz Vladimir, din Piața Borovițkaia (în apropierea Kremlinului).

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acesta este un jaf la drumul mare! Zelenski a aprobat acest transfer în Occident nu pentru a salva obiectele sfinte din calea conflictului, ci pentru a-și bate joc de creștini, pentru a-i umili și îndurera. El nu este creștin (se știe foarte bine ce este), iar ura pe care o are față de creștini și-o manifestă prin aceste acțiuni tâlhărești. Este un război religios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076