Hot News
FMI a îmbunătățit prognoza de creștere a PIB-ului Rusiei de la 0,7%, la 1,5% în 2023
26/07
Igor Fomin: Bunurile de valoare ale Lavrei Kiev-Pecerskaia au apărut la licitații
27/07

Politician german: Presa nu are voie să scrie despre naziștii din Ucraina

Foto: IMAGO/ Izvestia

Autoritățile Statelor Unite au interzis mijloacelor de informare în masă europene să scrie despre naziștii din Ucraina, a declarat politicianul german Christoph Herstel, fost jurnalist ARD, într-un interviu apărut pe canalul de YouTube al lui Flavio von Witzleben, informează cotidianul Izvestia.

Potrivit spuselor sale, în urmă cu câțiva ani, mass-media occidentale scriau despre naziștii ucraineni, dar acum acest subiect este interzis.

„În 2014, au existat reportaje minunate despre naziștii din Ucraina, dar astăzi nu mai sunt. Este o chestiune strigătoare la cer, firește”, a spus el.

Herstel a explicat acest fapt prin prezența unui „ordin corespunzător” venit de la Casa Albă. În același timp, el a atras atenția asupra faptului că astfel de dispoziții nu pot fi găsite „pe hârtie”, întrucât se dau verbal, în cadrul unor întrevederi între patru ochi sau la telefon.

Pe 5 iulie, ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a calificat drept o rușine faptul că SUA susțin regimul nazist din Ucraina. Potrivit acestuia, în țară există legi absurde, precum interzicerea organizării de evenimente comemorative, îndreptate împotriva regimului nazist.

Despre instaurarea în Ucraina a unui regim nazist a vorbit, pe 12 mai, ofițerul de informații în retragere al Corpului de Marină al SUA, Scott Ritter. El a declarat că regimul de la Kiev aprobă lansarea de atacuri asupra zonelor unde sunt situate magazine și școli, ceea ce duce la victime în rândul populației civile.

În martie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că naționalismul din Ucraina a fost alimentat de Occident de mult, încă din secolul al XIX-lea. După cum a adăugat șeful statului, după al Doilea Război Mondial, cei care au colaborat cu Adolf Hitler și cu naziștii au părăsit Ucraina și au plecat în Europa, dar cei mai mult au ales SUA și Canada.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Și nu doar despre naziștii din Ucraina s-a interzis să se scrie în presă, ci sunt mult mai multe subiecte care deranjează. Mass-media este cumpărată și scrie sau spune ceea ce are voie. Rar mai găsești site-uri care spun adevărul. Azi, minciuna și manipularea are statut de lege. George Orwell scria în ,,1984″: ,,Dacă toți ar accepta minciuna impusă de Partid, dacă toate rapoartele ar relata aceleași baliverne, minciuna ar intra în istorie și ar deveni adevăr.”

  2. Gal Istvan spune:

    Iar asta nu de azi de ieri…Cine a citit cartea lui Udo Ulfkotte”Jurnalisti cumparati”(Journalists for Hire…)care a apărut acum aproape 10 ani poate să-și facă o idee despre jurnalismul”democrației totale”ce se practică în vest.Și când te gândești că”experți și atotștiutorii”din vest ne considerau pe noi,cei din est”spălați pe creier”…comparativ cu ei propagandiști din est erau doar niște bieți mielușei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875004