Hot News
Seymour Hersh: SUA au avut un rol decisiv în atacurile asupra Podului Crimeii
28/07
Deputatul Wasserman, despre raportul privind OZN-urile din cadrul audierilor publice din Congresul SUA
28/07

Putin: Armata a Ucrainei s-a activat pe direcția Zaporojie

Foto: Reuters

Forțele Armate ale Ucrainei și-au intensificat acțiunile militare, principalele confruntări armate ducându-se pe direcția Zaporojie, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, comentând, pentru jurnaliști, informațiile apărute în mass-media străine despre o nouă etapă a contraofensivei ucrainene, relatează Izvestia.

„Într-adevăr, confirmăm că ostilitățile militare s-au intensificat, principalele confruntări armate ducându-se pe direcția Zaporojie”, a spus președintele în marja summitului ”Rusia-Africa”.

Potrivit spuselor sale, în ajun au avut loc lupte serioase în zona de responsabilitate a Brigăzii 810 a infanteriei marine a Flotei de la Marea Neagră și a Regimentul 71 al Diviziei 42 a Armatei 58 a Districtului Militar de Sud.

„Pe nici unul dintre sectoarele confruntărilor armate inamicul nu a avut succes. Toate încercările de contraofensivă au fost oprite, inamicul a fost respins”, a spus Putin.

În același timp, șeful statului a precizat că soldații și ofițerii ruși au demonstrat cele mai bune exemple de eroism de masă în zona operațiunii militare speciale.

În plus, liderul rus a subliniat că Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să recupereze tehnica militară abandonată, răniții și cadavrele morților. Potrivit acestuia, în ultimul atac, trupele ucrainene au pierdut peste 200 de oameni. De asemenea, pe durata intensificării acțiunilor sale, armata ucraineană a pierdut 39 de vehicule blindate. Militarii ruși au distrus 26 de tancuri.

Anterior, cotidianul american The New York Times a scris că armata Ucrainei a declanșat faza principală a contraofensivei. Făcând referire la reprezenanți ai Pentagonului, publicația a menționat că Ucraina a aruncat în luptă mii de militari din efectivul de rezervă.

Cu o zi înainte, directorul Muzeului Forțelor de Apărare Aeriană, colonelul în retragere Iuri Knutov, a declarat că, în cadrul noii etape a contraofensivei, Forțele Armate ale Ucrainei nu vor renunța la încercările de a avansa, pe direcția Orehovskaia, spre Tokmak și Melitopol. În plus, el a subliniat că armata Ucrainei dispune încă de rezerve de tehnică de luptă și de potențial ofensiv, ce poate fi folosit în timpul contraofensivei.

În același timp, la începutul lunii iulie, Putin a anunțat eșecul contraofensivei regimului de la Kiev. În doar câteva săptămâni, armata Ucrainei a pierdut deja peste 26.000 de oameni, a menționat el.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Armata ucraineană (câtă a mai rămas) pierde oameni și muniție. Poate se bazează pe OZN-urile și extratereștii lui Biden.

  2. gigi spune:

    Slava Z!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048