Hot News
Deputatul Wasserman, despre raportul privind OZN-urile din cadrul audierilor publice din Congresul SUA
28/07
Participanții la summitul ”Rusia-Africa” au convenit Declarația finală
29/07

Putin: Ucraina și NATO refuză să negocieze cu Rusia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ RIA Novosti

Președintele Vladimir Putin a spus că toate problemele trebuie rezolvate prin negocieri, dar țările NATO, în special Statele Unite și Ucraina, refuză dialogul, relatează RIA Novosti.

„Am mai vorbit despre asta, putem dezbate în continuare situația legată de conflictul din Ucraina, dar suntem, desigur, de acord cu dumneavoastră că toate disensiunile trebuie rezolvate prin negocieri. Problema este însă că negocierile cu noi sunt refuzate”, a spus Putin la summitul ”Rusia-Africa” care se desfășoară la Sankt Petersburg.

Președintele rus a menționat că la baza conflictului se află crearea de către Statele Unite și NATO de amenințări la adresa securității Rusiei. „Repet încă o dată, ei refuză negocieri dedicate chestiunilor privind asigurarea unei securități egale pentru toți, inclusiv pentru Rusia. Chiar și Ucraina, mai precis actualul regim ucrainean, refuză negocierile, declarând oficial acest lucru. Președintele Ucrainei a semnat un decret corespunzător în acest sens, care interzice angajarea de negocieri”, a explicat Putin.

Kremlinul a subliniat poziția intransigentă a Kievului

Aceeași temă a fost abordată în fața jurnaliștilor și de secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov. El a declarat că Rusia rămâne deschisă pentru o rezolvaree a situației din Ucraina, dar autoritățile ucrainene mențin o poziție intransigentă, transmite agenția Interfax.

„Partea rusă își păstrează deschiderea, ceea ce nu se poate spune despre ucraineni. Ucrainenii își păstrează poziția lor intransingentă. Mai ales acum, când se află într-o situație deloc simplă, dar cu toate acestea resping orice posibilitate de dialog”, a spus Peskov.

Reprezentantul Kremlinului a precizat că, în ultima lună, nu au existat schimbări pe linia de soluționare a problemei ucrainene.

„Ca și până acum, chiar dacă Rusia rămâne deschisă pentru negocieri, pentru a-și atinge obiectivele, dar în pofida situației deloc simple în care se află acum partea ucraineană, ei oricum nu au schimbat nimic. Resping posibilitatea oricăror negocieri”, a declarat Peskov .

El a anunțat că vineri seară, președintele Vladimir Putin va avea o întâlnire cu reprezentanții țărilor Africii dedicată problemei ucrainene.

„Președintele Rusiei va lua cuvântul. Această întâlnire vine ca o continuare a întrevederii anterioare, a vizitei” pe care reprezentanții țărilor africate au efectuat-o în Rusia, a spus Peskov. „Va avea loc continuarea a discuțiilor, așa cum s-a convenit anterior, la Sankt Petersburg”.

După cum menționează Interfax, ultima dată Putin a discutat propunerile liderilor mai multor țări africane privind rezolvarea problemei ucrainene în iunie, la Sankt Petersburg. Pe 28 iulie, președintele Rusiei, vorbind în cadrul sesiunii plenare a summitului Rusia-Africa, a asigurat că analizează cu atenție aceste inițiative.

„Astăzi va fi continuarea acelui dialog planificat la Sankt Petersburg. A fost convenit atunci, iar președintele a promis că va continua cu siguranță dialogul. Africanii vor continua să pună întrebări legate de problema ucraineană, președintele va fi pregătit să ofere răspunsuri cât mai detaliate”, a spus Peskov.

El a răspuns negativ la întrebarea dacă delegațiile africane au venit cu noi propuneri de soluționare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dragoste cu forța nu se poate. Dacă nu vor să negocieze – și nu vor negocia niciodată – nu trebuie insistat. Rusia nu se căciulește în fața lor, este o țară demnă și suverană. Rusia este rezistentă și se adaptează la toate restricțiile impuse. Rusia nu mai poate fi îngenuncheată, a învățat din istorie. Dacă Leningradul a rezistat aproape trei ani unui asediu fără precedent, în condițiile celui de-al Doilea Război Mondial, cum nu va rezista azi, când are de toate? Leningrădenii supraviețuitori spuneau atunci cu mândrie: ,,Troia a căzut, Roma a căzut, Leningradul nu a căzut.” Aș mai adăuga și Berlinul, că și el a căzut cu steagul sovietic înfipt în vârful clădirii Reichstag-ului. Asta da, cădere și umilire!
    Negocieri nu vor fi din cauza SUA. Biden are butoanele setate pe ,,distrugeți Rusia”, iar Zelenski nu poate pricepe nimic fiindcă are tras pe creier un prezervativ. Vai de viața lor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093