Hot News
Detalii despre atacul de rachetă asupra clădirii SBU din Dnepropetrovsk
29/07
Peskov: După întâlnirea lui Putin cu misiunea africană, va fi adoptată o Declarație comună privind Ucraina
30/07

Putin: Coridorul ”Nord-Sud” va permite livrarea de mărfuri spre și dinspre Africa

Coridorul de transport ”Nord-Sud”/ Foto: lobanov-logist.ru

Coridorul de transport internațional ”Nord-Sud” va permite organizarea, în condiții confortabile, a livrărilor de mărfuri rusești în Africa și de produse africane pe piața rusă, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la sesiunea plenară a Forumului Economic și Umanitar ”Rusia-Africa”, informează agenția TASS.

„Rusia <…> se ocupă intens de reorientarea fluxurilor de transport și logistică către statele din Sudul global, inclusiv în Africa, firește. Coridorul internațional de transport Nord-Sud, dezvoltat de noi, are menirea de a asigura mărfurilor rusești ieșire spre Golful Persic și la Oceanul Indian, de unde pot fi transportate pe cea mai scurtă rută maritimă inclusiv către continentul african. Bineînțeles, acest coridor poate fi folosit și în sens invers – pentru a furniza mărfuri africane pe piața rusă”, a declarat el.

Potrivit lui Putin, Rusia se străduiește să asigure joncțiunile coridorului, să lanseze linii regulate de transport maritim de mărfuri. „Deschiderea unui centru rusesc de transport și logistică într-unul dintre porturile de pe coasta africană ar fi un lucru bun, un început bun pentru aceste eforturi comune. Considerăm foarte important să fie asigurată o acoperire cât mai largă a continentului african cu legături aeriene directe. Participarea la dezvoltarea rețelei feroviare africane reprezintă acele misiuni urgente la care le propunem prietenilor noștri africani să colaboreze”, a declarat el.

Al doilea summit ”Rusia-Africa” s-a desfășurat la Expoforum din Sankt Petersburg în perioada 27-28 iulie, în paralel fiind organizat Forumul economic și umanitar. Ca și la ediția precedentă, motto-ul a fost „Pentru pace, securitate și dezvoltare”. Evenimentele au fost organizate de Fundația Roskongress.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Suuuuper!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086