Hot News
Putin: Rusia a șters o datorie de 23 de miliarde de dolari a țărilor africane
29/07
Putin: Coridorul ”Nord-Sud” va permite livrarea de mărfuri spre și dinspre Africa
29/07

Detalii despre atacul de rachetă asupra clădirii SBU din Dnepropetrovsk

Foto: Global Look Express/ mk.ru

Blocada informațională, la care autoritățile de la Kiev fac apel activ de fiecare dată după atacurile rachetelor rusești, nu a funcționat nici de această dată, transformându-se într-o bombă informațională, scrie publicația mk.ru. Sâmbătă dimineață, pe rețelele de socializare din Ucraina se discută despre precizia uimitoare a atacului aerian, efectuat de racheta sistemului de rachete operaționale-tactice ”Iskander” asupra sediului Direcției Regionale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) din Dnepropetrovsk (noua denumire: Dnipro).

Atacul a fost înregistrat la câteva ore după ce Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o rachetă ghidată antiaeriană S-200 asupra centrului orașului rus Taganrog (Regiunea Rostov). Propagandiștii kieveni nu au reușit să ascundă informații despre distrugerea unui obiectiv important al serviciilor speciale ucrainene. Drept urmare, Zelenski însuși s-a văzut nevoit să recunoască că, într-adevăr, Rusia a lovit sediul din Dnepropetrosk al Serviciului de Securitate a Ucrainei.

Precizia de mare exactitate a impactului este confirmată de imaginile video publicate și unde se văd ruinelor în flăcări ale clădirii filialei locale a SBU. Potrivit utilizatorilor locali ai rețelelor, în timpul atacului, „niciunul dintre civili nu a fost rănit, ceea ce este foarte bine”. Judecând după imagini și natura atacului, ținta distrugerii a fost un obiectiv situat în în subsolul clădirii sau o încăpere situată în aripa stângă a imobilului. Un bloc de locuințe aflat în imediata apropiere și încă nelocuit a fost parțial deteriorat, probabil de unda exploziei sau de schije. Potrivit unei alte versiuni, blocul a devenit altă victimă a pregătirii slabe a personalului de apărarea antiaeriană ucraineană care ar fi încercat să doboare racheta rusească.

Canalul ”Cronică militară” de pe rețeaua Telegram notează: „Precizia loviturii este uimitoare. A fost distrusă o anume secțiune a clădirii. Atacul seamănă cu cel întreprins asupra sediului GUR (Direcția principală de informații militare) din Kiev.” Mai mult decât atât, potrivit datelor canalului, nu a fost activată alarma aeriană, deoarece toate mijloacele de interceptare a apărării aeriene a Forțelor Armate din această zonă, precum și a radarelor de detectare a țintelor, nu au putut intercepta și identifica racheta balistică care venea spre clădirea SBU din Dnepropetrovsk.

De altfel, nimic surprinzător. Anterior, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat, a declarat deja că apărarea aeriană ucraineană nu are cu ce să doboare rachete balistice rusești de mare viteză.

Autoritățile de la Kiev spun că, în momentul atacului, în sediul SBU nu s-ar fi aflat nimeni. Localnicii spun însă că acestea sunt doar „povești”. Că este așa o confirmă măcar numărul uriaș de autoturisme ai angajaților serviciilor speciale aflat, în acel moment, în parcarea direcției SBU. În plus, imediat după atac, în apropierea clădirii SBU afectate s-a creat un lung șir de ambulanțe.

Unele mass -media, citând sursele lor, relatează că la Dnepropetrovsk populația a fost solicitată, print-un apel urgent, să doneze sânge, ceea ce poate indica un număr mare de răniți după acest atac. După cum notează în mod rezonabil mass-media, odată cu apariția a zece noi răniți în spitalele din Dnepropetrovsk, nu ar fi necesară o donație urgentă de sânge. Deci, cu siguranță nu este vorba despre o duzină de oameni.

Se precizează că seria de atacuri anterioare cu rachete rusești a avut, de asemenea, un mare succes. Câteva zile după acestea, elicoptere și aeronave sanitare au zburat spre bazele poloneze și înapoi, de a lungul graniței ucrainene, evacuându-i pe militarii străini și, posibil, personalul NATO aflat în sedii subterane și la baze aeriene.

Potrivit analiștilor, toate acestea sugerează că partea rusă și-a consolidat în mod serios capacitățile în domeniul informațiilor. Iar acest lucru a dus imediat la o creștere vizibilă a pierderilor nu numai în rândul militarilor ucraineni de rang înalt, ci și în rândul specialiștilor militari din NATO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075