Hot News
Corneliu Vlad: Traseul istoric de la lumea a treia la Majoritatea globală
29/07
Detalii despre atacul de rachetă asupra clădirii SBU din Dnepropetrovsk
29/07

Putin: Rusia a șters o datorie de 23 de miliarde de dolari a țărilor africane

Președintele rus, Vladimir Putin, împreună cu participanții celiu de al doilea summit ”Rusia-Africa”/ Foto: Telegram

Vladimir Putin, vorbind în cea de-a doua zi a Forumului Economic și Umanitar ”Rusia-Africa”, a declarat că țările continentului și Rusia sunt legate de o prietenie strânsă. El a reamintit că Moscova a șters datorii ale țărilor africane în valoare de 23 de miliarde de dolari, relatează Kommersant. Președintele a anunțat că Rusia va aloca acestor țări aproximativ 90 de milioane de dolari pentru dezvoltare. Moscova intenționează să ajute și pe mai departe la dezvoltarea continentului african, oferind condiții comerciale preferențiale, a subliniat liderul de la Kremlin.

„Rusia participă inclusiv la eforturile de reducere a poverii datoriilor țărilor africane. Până în prezent, suma totală a datoriilor șterse de noi se ridică la 23 de miliarde de dolari. Conform ultimelor solicitări ale țărilor africane, le vom aloca alte peste 90 de milioane de euro pentru aceste scopuri de dezvoltare”, a menționat șeful statului.

Pe 27 iulie, în cadrul forumului s-a anunțat că Rusia a sters o datorie de stat a Somaliei de peste 684 de milioane de dolari. Informația a fost furnizată de vicepremierul somalez Salah Ahmed Jama. Potrivit acestuia, partea rusă iartă două datorii ale statului african – una de 7,5 milioane de dolari și alta de peste 684 de milioane de dolari. El a subliniat că restul datoriilor Somaliei față de Rusia vor fi restituite după un grafic nou, ce oferă statului african posibilitatea de a amâna plățile.

2 Comments

  1. Ioan spune:

    Nu știu ce politică este asta, dar în Rusia a devenit o modă. Adică întâi împrumută niște state cu bani, apoi le șterge datoriile. Stranie chestie. Cu atât mai stranie cu cât Rusia se înregistrează cu datorii către țările bogate în valoare de aproximativ 100 miliarde euro. Din 1995 până în prezent statul rus a împrumutat diferite țări cu circa 159 de miliarde de dolari. Apoi le-a șters datoriile. Adică dolarii împrumutați nu au mai venit înapoi în Rusia. Așa o fi vrând Rusia să facă ”dedolarizarea” ? Adică să scape de dolari dându-i de pomană? Atunci să continue să împrumute pe alții cu miliarde de dolari și apoi să le ștergă datoriile. Rezultatul se va vedea în curând. Dacă nu cumva se și vede… Este extraordinar ce vremuri trăim. Uluitor! Poate că sunt eu prea naiv sau prea neinformat. Poate că sunt alte înțelegeri în spatele acestei afaceri (proaste pentru Rusia). Poate că Rusia recuperează altfel aceste datorii.
    Totuși, nu am auzit ca statul chinez să șteargă datoriile celor de la care trebuie să ia banii împrumutați. Și nu am auzit să fi făcut așa ceva nici SUA.

  2. Carmen spune:

    Vladimir Putin este un gentleman sau pe românește, un boier. Vladimir Putin a făcut o faptă nobilă, a ajutat câteva țări sărace să-și revină, să poată supraviețui. Vladimir Putin este un creștin și știe că Dumnezeu îi va înmulți darul oferit. Respect, Vladimir Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053