Hot News
Medvedev: Nu este încă nevoie de negocieri cu Ucraina
07/08
Situație la limită. Macgregor: Se creează o coaliție pentru a invada Ucraina
07/08

Prorectorul Alexandr Ivancenko, despre viitorul Universității din Donețk incendiate după atacul armatei Ucrainei

Foto: RIA Novosti

În Donețk, la Universitatea Națională de Economie și Comerț care poartă numele lui Turan-Baranovski oamenii încă se ocupă de înlăturarea consecințelor incendiului provocat de atacurile Forțelor Armate ale Ucrainei. Prorectorul Alexandr Ivancenko a precizat că, în prezent, se încearcă să fie salvate documentele și aparatura, relatează RIA Novosti.

„În ultimul timp am ținut cursurile la distanță, așa că vom încerca să facem în așa fel încât procesul de învățământ, procesul educațional să sufere cât mai puțin posibil. Tot ceea ce poate fi salvat, salvăm acum”, a adăugat Ivancenko.

De-a lungul ultimilor nouă ani, universitatea a funcționat în condiții de război. Pagubele provocate de incendiu nu au fost încă evaluate din cauza gravității distrugerilor, angajații Ministerului pentru Situații de Urgență cotinuând de două zile să lucreze la înlăturarea consecințelor.

Lenta.ru amintește că, pe 5 august, armata Ucrainei a bombardat clădirea instituției de învățământ folosind muniție cu fragmentație, potrivit informațiilor preliminare. Ca urmare, a izbucnit un incendiu, care s-a întins pe suprafață de 1500 de metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078