Hot News
Prorectorul Alexandr Ivancenko, despre viitorul Universității din Donețk incendiate după atacul armatei Ucrainei
07/08
MAE rus a trimis o notă de protest Ambasadei Japoniei
08/08

Situație la limită. Macgregor: Se creează o coaliție pentru a invada Ucraina

Militarii polonezi, în timpul exercițiilor din nord-estul Poloniei/ Foto: AP

Occidentul creează o coaliție pentru a invada Ucraina, în care rolul cheie va reveni țărilor est-europene, a declarat fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas Macgregor, pe blogul său de pe YouTube, informează RIA Novosti.

„O coaliție de voluntari este ceea ce observăm acum. Este o situație foarte periculoasă, deoarece Rusia este mai puternică ca niciodată, iar noi nu suntem. Am încetat să fim statul model din 1991. Armata noastră nu este în cea mai bună stare”, a declarat ofițerul.

În opinia sa, în alianța militară care va invada Ucraina, rolul cheie îl vor juca Polonia și Lituania, iar dacă nu vor reuși să ocupe partea de vest a țării, este posibil ca în ajutorul lor să vină și SUA.

Serviciul de Informații Externe al Rusiei (SVR) a avertizat în repetate rânduri în legătură cu intențiile Varșoviei de a ocupa o parte a Ucrinei. După cum a anunțat directorul SVR, Serghei Narîșkin, Polonia lucrează la scenarii de dezmembrare de facto a republicii vecine. Autoritățile poloneze sunt convinse că SUA și Marea Britanie vor sprijini planul de împărțire.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Păi cum așa? Recent, Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial al Ucrainei, a declarat la postul de televiziune ucrainean ,,Dom” că Polonia este cel mai apropiat partener și cel mai apropiat prieten al Ucrainei. Își va menține declarația dacă Polonia va înhăța vestul Ucrainei? Așa da ,,prieteni”, n-am ce zice… Podolyak să mediteze la zicala: ,,Ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă apăr singur!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082