Hot News
Situație la limită. Macgregor: Se creează o coaliție pentru a invada Ucraina
07/08
Maria Zaharova: „Presiunea colonială”
08/08

MAE rus a trimis o notă de protest Ambasadei Japoniei

Foto: TASS

Ministerul de Externe al Rusiei a trimis o notă de protest Ambasadei Japoniei la Moscova după ce la Tokyo a avut loc reuniunea „Forumului Popoarelor Libere ale Post-Rusiei” , a anunțat MAE rus, scrie publicația Vedomosti.

„Pe 7 august, Ambasadei Japoniei i-a fost trimis un protest vehement în legătură cu decizia autorităților nipone de a oferi o platformă pentru organizarea la Tokyo a reuniunii așa-numitului „Forum al Popoarelor Libere ale Post-Rusiei” , ale cărui activități sunt recunoscute în Federația Rusă ca indezirabile și ai cărui membri sunt înscriși în registrul teroriștilor”, – se arată în comunicat.

Ministerul rus de Externe a subliniat că desfășurarea unei astfel de reuniuni și participarea la ea a deputaților parlamentului japonez, care au semnat documentul final cu îndemnul de a fi încălcată integritatea teritorială a Rusiei, ”nu pot fi altfel interpretate decât o încercare de amestec în treburile interne ale țării noastre”. Ministerul de Externe al Rusiei a subliniat că, aprobând desfășurarea reuniunii, administrația premierului japonez, Fumio Kishida, „a demonstrat că sprijină în mod deschis retorica teroristă și ideologia urii față de Rusia”.

Ministerul rus de Externe a avertizat în legătură cu posibile consecințe sub forma distrugerii „a ceea ce a mai rămas” din relațiile bilaterale normale și cu măsuri de răspuns în cazul în care astfel de provocări se vor repeta. Ministerul de Externe a cerut, de asemenea, pedepsirea parlamentarilor japonezi care au participat la evenimentul ”Forumului Popoarelor Libere ale Post-Rusiei”.

Pe 17 martie, Procuratura Generală a Rusiei a declarat indezirabile activitățile pe teritoriul Rusiei ale mișcării publice „Forumul Popoarelor Libere din Post-Rusia” creată în Polonia. Potrivit instituției, conducerea organizației a cerut încălcarea integrității teritoriale a Rusiei și, de asemenea, au răspândit fake-uri referitoare la operațiunea specială din Ucraina.

2 Comments

  1. Ioan spune:

    Citez din textul de mai sus: ”Ministerul de Externe al Rusiei a trimis o notă de protest Ambasadei Japoniei la Moscova după ce la Tokyo a avut loc reuniunea „Forumului Popoarelor Libere ale Post-Rusiei” .
    Sincer vorbind mi-ar fi plăcut să fie invers. Adică: ”Ministerul de Externe al Japoniei a trimis o notă de protest Ambasadei Rusiei din Tokio după ce la Moscova a avut loc reuniunea „Forumului Popoarelor eliberate de sub ocupația colonială a Japoniei și pe ale căror teritorii au fost comise de către Japonia imperialistă crime oribile contra umanității ” .

  2. Carmen spune:

    Există o stare de animozitate față de Rusia din partea Japoniei încă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial (disputa o reprezintă insulele Kurile). Imediat după conflictul din Ucraina, Japonia s-a alăturat Occidentului și a impus sancțiuni. În martie 2022 Japonia a anunțat că retrage clauza de ,,națiune cea mai favorizată” pentru Rusia, a impus sancțiuni împotriva a șapte bănci rusești și a zeci de oficiali ruși din domeniul Apărării și a firmei Rosoboronexport. Decizia Japoniei a însemnat o atitudine neprietenoasă și o încercare de lezare a intereselor Rusiei. Normal că Rusia a răspuns prin blocarea negocierilor pentru semnarea unui tratat de pace cu Japonia, că nu putea sta nepăsătoare la asemenea acțiuni ostile. Premierul nipon, Fumio Kishida, a declarat că Japonia este hotărâtă de a sancționa în continuare Rusia ,,alături de întreaga lume”. Întreaga lume? Mă îndoiesc. Poate a vrut să spună SUA și Occidentul. A picat și Japonia în plasa Statelor Unite. S-a aliat cu nația care a aruncat asupra japonezilor două bombe atomice. Asta e drept ,,mulțumire”? Iar acum sfidează Rusia prin organizarea la Tokyo a reuniunii acelui forum terorist. Normal ar fi fost să înființeze un ,,Forum al Popoarelor Libere ale Post-SUA”. Cred că singurul element care unește Japonia de SUA este ura față de Rusia și dorința de a o distruge. În 2020 președintele Vladimir Putin a solicitat garanții din partea Japoniei că nu va permite instalarea în vecinătatea Rusiei a unor echipamente militare ale SUA. Problema ridicată de Rusia nu a primit nici un răspuns din partea Japoniei. În contextul actual, când Japonia și SUA sunt aliate, ce poate înțelege de aici Rusia? Cine este instigatorul și cine urmărește noi conflicte? Cumva Rusia, cum este mereu învinuită? Făcătorul de rele al acestei lumi este SUA. Și de data asta Japonia s-a aliat cu cine nu trebuie. Să n-o pățească din nou…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093