Hot News
Ucraina a contribuit la demascarea naționalismului UE
14/08
Elon Musk crede și el în eșecul contraofensivei ucrainene
14/08

La forumul ”Armya-2023” sunt prezentate arme testate în luptele din Ucraina

Forumul Internațional ”Armya-2023” din Kubinka (Regiunea Moscova)/ Foto: russkiymir.ru

La Forumul ”Armya-2023” care se desfășoara în perioada 14-20 august, la Kubinka (Regiunea Moscova), compania „Rosoboronexport” organizează o expoziție separată consacrată armamentului testat deja pe durata operațiunii militare din Ucraina, a anunțat biroul de presă al companiei, scrie agenția Interfax.

„Modele expuse la Forumul ”Armya” au experiența de succes a utilizării lor pe câmpul de luptă. Au demonstrat simplitate în exploatare și, în același timp, eficiență în contracararea celor mai moderne produse ale concurenților noștri occidentali. În 2023, în cadrul standului său, ”Rosoboronexport” a dedicat un loc special pentru demonstrarea unor astfel de modele”, a declarat directorul general al companiei, Alexandr Mikeev, citat de serviciul de presă al întreprinderii pe care o conduce.

Potrivit spuselor sale, aceste produse au fost deja supuse modernizării necesare și au fost definitivate ținând cont de feedback-ul din zona operațiunii militare.

„Forumul va fi vizitat de 49 de delegații invitate de ministerul rus al Apărării, de 20 de delegații invitate de ”Rosoboronexport” (face parte din holdingul ”Rosteh”), dintre care 29 vor fi conduse de miniștri ai Apărării și de șefi de stat major. Pentru ei va fi organizată o prezentare cu aceste modele de produse militare, cu dublă utilizare și cu destinație civilă, li se va vorbi, de asemenea, despre posibile variante de cooperare”, a precizat serviciul de presă.

Potrivit ”Rosoboronexport”, se așteaptă ca participanții la Forum să manifeste un interes deosebit pentru complexul de muniții de baraj ”Kub-E”, precum și pentru elementele sistemelor de recunoaștere și control de către unitățile de artilerie, bazate pe sistemul ”Planșet-A”.

„De asemenea, la Forumul ”Armya”, producătorii vor prezenta noile produse ale industriei de apărare a Rusiei: vehiculul blindat ”Z-STS Ahmat”, avioanele de vânătoare Su-57 și Su-35 cu cele mai noi mijloace de distrugere ghidate, muniție de artilerie și sistemul pentru lunetiști Raptor”, a precizat ”Rosoboronexport”.

Aceeași sursă a precizat că parcările statice ale parcului ”Patriot” și ale aerodromului Kubinka vor găzdui sisteme cu drone, elicoptere de recunoaștere și de atac Ka-52M și Ka-52E cu noi arme ghidate, inclusiv racheta ușoară cu ținte multiple ”Izdeliie 305”.

„Partea tradițională și cea mai spectaculoasă a Forumului Armia va fi reprezentată de demonstrațiile dinamice de arme, tehnică militară și specială. La spectacol vor lua parte tehnica de luptă a trupelor terestre și de desant aerian, miloace de apărare aeriană”, a precizat serviciul de presă.

Tehnica militară a NATO căzută prizonieră

Pe de altă parte, la Forum este planificată prezentarea tehnicii militare a NATO capturate de-a lungul operațiunii militare din Ucraina, a declarat o sursă pentru RIA Novosti. Este vorba despre „mai multe modele de vehicule blindate occidentale, inclusiv vehicule de luptă de infanterie”.

Sursa agenției ruse de presă nu a precizat ce tehnică de luptă va fi prezentată la Forum. RIA Novosti amintește că în timpul operațiunii militare din Ucraina au fost confiscate, printre altele, tancuri germane Leopard, tancuri franceze AMX și vehicule americane de luptă ale infanteriei Bradley. Organizația de cercetare științifică ”Vîsokotocinîe kompleksî” (intră în componența Rosteh) a anunțat anterior că specialiștii săi s-au familiarizat cu șase tipuri de tehnică străine.

Președintele Vladimir Putin a declarat la jumătatea lunii iulie că tehnica miltiară occidentală va deveni obiect de studiu pentru specialiștii ruși, care vor aplica metoda de inginerie inversă – vor crea o copie a obiectului pe baza unui model existent.

În iunie, ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că reprezentanții a 41 de țări și-au confirmat participarea la Forumul ”Armya-2023”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Delegațiile invitate la Forumul ,,Armya” vor avea ce admira privind tehnica militară a Rusiei. Noile modele de armament cred că le depășesc cu mult pe cele occidentale. Recent, Aleksei Rahmanov, directorul executiv al OSK, a declarat că submarinele nucleare multifuncționale ale proiectului Iasen-M vor fi echipate cu sisteme de rachete supersonice Zircon. Acestea au o rază de acțiune de 900 km și se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât a sunetului. Fregata multifuncțională rusă ,,Amiral Gorșkov” a fost deja echipată cu rachete Zircon. Apărarea împotriva lor e dificilă. Cine le poate intercepta? Mai mult, Rosatom a anunțat că a urcat pe a doua poziție în ceea ce privește rezervele de uraniu după achiziționarea zăcământului Budennovskoe din Kazahstan. Prin urmare, SUA, Occidentul și NATO ar trrebui să ia aminte la aceste performanțe rusești privind armamentul și tehnica militară. Dacă nu sunt capabile să respecte Rusia, atunci ar trebui măcar să se teamă de ea! Rusia este o mare putere, că le convine sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082