Hot News
La forumul ”Armya-2023” sunt prezentate arme testate în luptele din Ucraina
14/08
Livrările de gaze rusești către Europa prin Turkish Stream au crescut la un nivel record
14/08

Elon Musk crede și el în eșecul contraofensivei ucrainene

Iunie 2023. Contraofensiva ucraineană. Tehnica blindată a Forțelot Armate ale Ucrainei distrusă/ Foto: TASS

Omul de afaceri american Elon Musk a fost de acord cu părerea exprimată de analistul britanic Alexander Mercouris cu privire la eșecul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie cotidianul Izvestia.

Omul de afaceri și investitorul David Sachs a publicat pe pagina sa de pe rețeaua X (fostul Twitter) o înregistrare video a discursului lui Mercouris, în cadrul căruia acesta afirmă că Statele Unite au ignorat temerile părții ruse în chestiunea securității europene.

„Iar acum, după eșecul contraofensivei, SUA ar fi putut încerca să intre în negocieri serioase cu rușii, dar în schimb cer continuarea măcelului”, a apreciat el. Potrivit spuselor sale, guvernul american a ales „calea confruntării și a conflictului, în locul compromisului și al păcii”.

Musk a fost de acord cu afirmațiile lui Mercouris și, ca răspuns la discurs, a scris ”Exact”.

După cum amintește Izvestia, ziarul The Hill a scris, pe 13 august, că, pe fondul acțiunilor nereușite ale Kievului, o ofensivă a Forțelor Armate ale Rusiei va fi o lovitură groaznică pentru armata ucraineană. În opinia consilierului principal al Centrului american pentru Studii Strategice și Internaționale, Mark Cancian, trecerea sub controlul armatei ruse a teritoriilor de lângă Harkov va deveni o serioasă problemă pentru Forțele Armate ale Ucrianei și îi va dezamăgi pe sponsorii occidentali.

Cu câteva zile înainte de acest articol, tot The Hill a scris, pe 11 august, că erorile de calcul comise de protectorii occidentali ai Ucrainei la pregătirea contraofensivei și dezacordul intervenit între aceștia privind continuarea sponsorizării Kievului au fost un cadou pentru Rusia. Armata rusă va folosi, cu siguranță, acest lucru în interesele ei, consideră autorii articolului.

În același timp, publicația germană Der Spiegel a anunțat că militarii ruși opresc în mod constant contraofensiva Ucrainei. Și face acest lucru avansând în nord-est, în timp ce, în sud, unitățile ucrainene încearcă fără succes să spargă apărarea Forțelor Armate ale Rusiei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA nu vor intra în negocieri cu Rusia niciodată sau măcar cât este la conducere Biden. Sigur că cer continuarea conflictului pentru că acesta nu se desfășoară pe teritoriul lor. America a fost întodeauna doar un spectator la conflictele pe care le-a provocat sau le-a susținut. Statele Unite nu cunosc sensul cuvântului ,,pace”. Pentru guvernul Biden, pacea este sinonim cu războiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091