Hot News
Vladimir Putin a vorbit la summitul BRICS
24/08
Politico: SUA aruncă responsabilitatea pentru eșecul ofensivei ucrainene pe umerii Kievului
24/08

Presa: În iulie, Rusia a livrat 2 miliarde de metri cubi de gaze în UE

Foto: Lenta.ru

Livrările de gaze rusești prin conducte în țările Uniunii Europene au crescut, în iulie 2023, la nivelurile record din august 2022. Volumul exporturilor a depășit 2 miliarde de metri cubi, relatează Vedomosti, cu referire la bilanțul lunar al Forumului țărilor exportatoare de gaze (FSEG).

Se precizează că, luna trecută, statele UE au primit cu 16% mai mult gaz prin gazoducte, comprativ cu luna iunie.

Volumul însumat al importurilor europene de gaze a crescut la 13,5 miliarde de metri cubi. Printre țările care și-au mărit, de asemenea, exporturile de gaze în UE s-au numărat Norvegia și Algeria. Față de iulie anul trecut, livrările totale s-au redus însă cu 13%.

Potrivit informațiilor anterioare, în perioada ianuarie-iulie, Rusia a majorat cu 62,7% livrările de gaze naturale lichefiate destinate Chinei.

Potrivit bursei ICE din Londra, prețul gazelor în Europa a crescut cu 9%, pe 22 august, ajungând la 500 de dolari/1.000 de metri cubi, pentru prima dată din 15 iunie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este o veste bună că livrările de gaze rusești în țările UE au crescut. Asta înseamnă că aceste țări au nevoie de gaz. Aceste țări, majoritar ostile Rusiei, știu că este gaz rusesc. Cum rămâne cu sancțiunile impuse Rusiei, cum rămâne cu respingerea a tot ce înseamnă rusesc? Acum rușii sunt buni, nu mai trebuie izolați? Doar teama de a nu le îngheța ciolanele la iarnă îi face să importe gaz rusesc. Niște parșivi. Doresc ca Rusia să livreze cât mai mult gaz acestor țări europene… dar la preț majorat. Că merită, la cât de mizerabil s-au purtat și se poartă cu Rusia. Și le recomand să-și cumpere mai multe haine groase, inclusiv căciuli de blană rusești și pâslari valenki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093