Hot News
În Polonia, niște necunoscuți au paralizat traficul feroviar sub imnul Rusiei
27/08
Katalin Novák: Nu sunt excluse schimbări în soluționarea conflictului din Ucraina
27/08

Maria Zaharova: A trecut un an de la asasinarea jurnalistei ruse Daria Dughina de către serviciile de securitate ucrainene

Daria Dughina/ Foto: embassylife.ru

Comentariul purtătorului de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, cu ocazia implinirii unui an de la asasinarea jurnalistei ruse Daria Dughina de către serviciile speciale ucrainene, punct de vedere publicat pe site-ul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Pe 20 august 2022, viața tinerei și talentatei jurnaliste D.A.Dughina (Platonova) a fost curmată în mod tragic. Autoritățile de anchetă ale Federației Ruse au stabilit că asasinarea cu brutalitate a jurnalistei ruse a fost organizată și executată de serviciile speciale ale Ucrainei. Pentru lichidarea fizică a reprezentanților incomozi ai comunității media, regimul de la Kiev, aflat sub tutela protectorilor occidentali, este gata să comită orice crimă sângeroasă, până la organizarea și executarea de atacuri teroriste, ceea ce confirmă încă o dată natura criminală a dictaturii lui Zelenski.

După răzbunarea cinică asupra Dariei Dughina, a continuat seria de tentative de asasinat și de ucidere a jurnaliștilor și liderilor de opinie ruși de către neonaziștii ucraineni. În octombrie 2022, în urma unui atac cu rachete de mare precizie de producție aemricane asupra unui grup de reporteri de la compania de radio și televiziune Tavria, a murit jurnalistul O.V.Klokov; în martie 2023 a avut loc atentatul la viața lui K.V.Malofeev, fondatorul postului de televiziune Țargrad; în aprilie 2023, în urma unei explozii, a decedat corespondentul de război M.I.Fomin (Vladlen Tatarski); în mai 2023, a fost grav rănit scriitorul și activistul pentru drepturi civile, E.N.Prilepin (Zahar Prilepin); în iulie 2023, a fost prevenită o tentativă de asasinare a lui M.S. Simonian, redactor-șef al postului de televiziune RT și al Grupului de media internațional ”Rossiya Segodnia”, precum și a jurnalistei și prezentatoarei de televiziune K.A. Sobciak; în iulie 2023, corespondentul de război al RIA Novosti, R.I. Juravliov, a fost ucis, iar patru dintre colegii săi au fost răniți, unii mai grav, alții mai puțin grav, după ce mașina în care se aflau a fost ținta unor tiruri cu proiectile cu fragmentație.

La un an de la moartea tragică a Dariei Dughina, nu am auzit încă nici un cuvânt din partea organizațiilor internaționale de profil și a instituțiilor pentru drepturile omului despre aceasta și despre multe alte atrocități comise în mod deliberat împotriva reprezentanților mass-media al căror punct de vedere nu coincide cu cel aprobat de „Occidentul colectiv” (nu se pune la socoteală comentariul directorului general al UNESCO, O. Azule, care regretă „moartea” lui R.I. Juravliov). Ipocrizia, divizarea în jurnaliști „răi” și „buni”, „ai noștri” și „străini” – iată ce predomină în activitatea acestor structuri. Încă o dată, atragem atenția organizațiilor internaționale pentru drepturile omului și organismelor judiciare asupra modului în care drepturile jurnaliștilor sunt încălcate în mod flagrant și sunt folosite metode teroriste împotriva lor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pentru Occident drepturile omului se aplică doar occidentalilor și asupra celor care le cântă în strună. Cei cu mintea limpede, care gândesc cu propriul cap, cei care au alte opinii și nu sunt vânduți mass-mediei mincinoase, aceștia sunt eliminați. Incomodează și pot deschide mințile și altora. Doar niște caractere josnice sunt capabile să ucidă un om fiindcă are opinii diferite. Organizațiile internaționale sunt prea ocupate cu discreditarea Rusiei, a președintelui Putin, a poporului rus. Nu au timp și nici nu vreau să spună ceva despre aceste crime, despre încălcarea drepturilor jurnaliștilor la liberă exprimare, despre amenințările și metodele teroriste folosite împotriva lor. În aceste organizații internaționale își desfășoară activitatea persoane care au rămas la stadiul de omizi. Toată viața vor ronțăi niște frunze date de pomană de către stăpânii lor, dar nu vor deveni niciodată fluturi!
    Dumnezeu s-o odihnească pe Daria, iar familiei să-i dea multă putere pentru a trece peste această mare încercare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994