Hot News
Kennedy Jr.: SUA distrug Ucraina prin trimiterea de proiectile cu uraniu sărăcit
28/08
Rusia se apropie de crearea unui sistem de ”micro apărare aeriană”
28/08

Presa: În atacurile lansate în adâncimea Rusiei, armata Ucrainei folosește date de la partenerii occidentali

Deteriorări și geamuri sparte în turnul Centrului de afaceri din Moscova, aflat în construcție, ca urmare a unui atac al dronelor ucrainene/ Foto. RIA Novosti

Operatorii dronelor ucrainene care atacă teritoriul rusesc primesc informații despre radarele și sistemele de apărare aeriană de la partenerii occidentali, scrie publicația The Economist, citând surse, relatează RIA Novosti.

„Ei (operatorii. – n.r.) strâng informații (deseori de la parteneri occidentali) despre radare, despre mijloacele specifice războiului electronic și despre sistemele de apărare aeriană”, se arată în articol.

După cum susține interlocutorul The Economist, sursă apropiată de dezvoltatorii unuia dintre modelele de drone ucrainene, doar aproximativ 35%-40% dintre aceste aparate de zbor fără pilot ajung în zona unde este sitută ținta.

În plus, potrivit sursei, „apropiată de comandantul șef al Ucrainei”, trupele rusești au privat armata Ucrainei de avantajul inițial, de trei la unu, în materie de drone tactice. Acum, părțile au ajuns la „paritate”.

În ediția de duminică, ziarul american The Washington Post a relatat că oficiali ai Pentagonului au cerut autorităților de la Kiev să se bazeze mai puțin pe drone în operațiuni de recunoaștere și să folosească mai mult forțele terestre în acest scop.

Militarii ucraineni atacă în mod regulat regiunile rusești cu ajutorul dronelor. Sunt vizate cu precădere teritoriile de frontieră, și anume Regiunile Kursk, Briansk și Belgorod, precum și Crimeea.

Astfel, o dronă a armatei Ucrainei a intrat, duminică, într-o clădire de apartamente din Kursk, nimeni nu a fost rănit. În plus, în cursul nopții și al dimineții, regimul de la Kiev a încercat să atace teritoriul rusesc cu drone de tip avion, sistemul de apărare antiaeriană detectând și doborând două aparate deasupra Regiunilor Briansk și Kursk.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ar fi bine ca SUA și Occidentul să nu mai declare că nu sunt implicate în acest conflict, că totul este între Rusia și Ucraina. Sunt implicate până peste cap și mint cu nerușinare! Din moment ce trimit armament, muniție, mercenari și multe altele, asta înseamnă că participă și ele la acest conflict. Are loc atacul furibund al Statelor Unite împreună cu aliații ei împotriva Rusiei, conflict în care au ales ca teren și intermediar Ucraina. Indicațiile de la Pentagon arată că militarii ucraineni sunt coordonați de SUA. Mințile lor sunt întunecate de ură și invidie față de Rusia, nu mai gândesc clar. Cred că au intrat într-o menopauză intelectuală, nu-și vor reveni niciodată, dar măcar n-o să-i vedem cu tampoane lipite în zona… craniană!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063