Hot News
Presa: În atacurile lansate în adâncimea Rusiei, armata Ucrainei folosește date de la partenerii occidentali
28/08
Margarita Simonian: O dronă a căzut din nou lângă casa ei
28/08

Rusia se apropie de crearea unui sistem de ”micro apărare aeriană”

Foto: RIA Novosti

Rusia a efectuat cu succes testele de poligon ale unui tun cu laser. Se precizează că dispozitivul poate distruge drone, atât de tip avion, cât și de cel quadrocopter, relatează Vzgliad.

Comunitatea experților ruși a reacționat pozitiv la rezultatele testării noii tehnologii.

Expertul militar Iuri Knutov a enumerat avantajele acesteia:

– este relativ ieftină,

– se distinge printr-o reacție rapidă la amenințări din partea inamicului;

– nu face mult zgomot atunci când operează asupra țintelor.

„Dar suntem abia la începutul drumului care duce la punerea în valoare a adevăratului potențial al armei cu laser”, a precizat analistul militar.

Totuși, pentru a transforma laserele într-o componentă a apărării aeriene trebuie rezolvate două probleme: trebuie crescută puterea fasciculului în sine și trebuie găsită o soluție pentru un sistem de răcire de calitate.

„Distrugerea aparatelor de zbor fără pilot cu un impuls va provoca mai puține daune infrastructurii din zonele rezidențiale. Dar, deoarece riscurile de detonare a părții explozive a dronei nu pot fi încă excluse, este mai bine ca astfel de sisteme să fie amplasate în afara marilor aglomerări urbane și să ducem lupta acolo”, a concluzionat Knutov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Eu vă doresc să inventați un dispozitiv care să nu permită nici unei drone să ajungă pe teritoriul Rusiei, nici măcar umbra ei să nu atingă teritoriul rusesc! Eventual ele să se întoarcă acolo de unde au fost pornite, ca un efect de bumerang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068