Hot News
Corneliu Vlad: BRICS+, nucleul organizațional pe suport economic al unui nou centru de putere mondială
28/08
Macron, despre noua ordine mondială creată după extinderea BRICS
29/08

Consiliul rus de Securitate: SUA, forțate să mute programele biologice din Ucraina în țările CSI

Costume de protecție la Centrul de antrenament pentru biosecuritate din Fort Detrick (SUA)/ Foto: AP

După ce au fost forțate să reducă o serie dintre proiectele biologico-militare realizate în Ucraina, Statele Unite și-au intensificat această activitate în spațiul CSI, a declarat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Aleksei Șevțov, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaia gazeta.

„După ce americanii au fost nevoiți să restrângă o serie de proiecte în Ucraina, activitatea lor în spațiul CSI a crescut”, a declarat interlocutorul ziarului.

Potrivit acestuia, Statele Unite se ocupă de dezvoltarea armei biologice, ce vizează, inclusiv ”anumite grupuri etnice”.

În același timp, a subliniat Șevțov, americanii „încearcă să mute programele biologice în alte state, să stabilească un control asupra cercetărilor biologice, să obțină acces la rezultatele acestora, să strângă material biologic și agenți patogeni, inclusiv cei deosebit de periculoși”. În același timp, acțiunile de contracarare ale Rusiei, și anume „activitățile regulate de explicare” a pericolelor reprezentate de aceste programe, au forțat deja Washingtonul să „își ascundă cu mai multă grijă adevăratele obiective”.

„Acum, Pentagonul trebuie să mimeze, să mascheze scopul proiectelor sale, să se ascundă în spatele unor institute de cercetare ”civile” „, a subliniat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate.

Ministerul Apărării a declarat, anterior, că proiectele biologico-militare desfășurate de Pentagon în întreaga lume permit SUA să aibă acces la potențiali agenți de arme biologice. Șeful Forțelor de apărare împotriva radiațiilor, chimică și biologică, Igor Kirillov, a declarat că ministerul deține informații despre participarea a peste 100 de ucraineni la programele biologice cu dublă utilizare ale SUA. Potrivit acestuia, Kievul cooperează cu Washingtonul în cercetările privind antraxul, variola, ciuma, Ebola, în total fiind vorba despre aproape 50 de tipuri de bacterii și virusuri.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Convenția privind armele biologice și cu toxine interzice crearea, producerea, stocarea și utilizarea armelor biologice în orice circumstanțe. Acest lucru înseamnă că nici o parte la Convenție nu poate deține niciodată arme biologice. Tratatul este în vigoare din 1975. Atunci, ce rost au toate aceste convenții și tratate semnate dacă nu se respectă? Nu numai SUA are programe și laboratoare biologice. Dar de ce americanii își mută programele biologice în alte state, în SUA nu au destul spațiu? Sau nu vor să riște ca în urma unui eventual accident, al unor scăpări de agenți patogeni, populația americană să fie pusă în pericol? Mai bine pun în pericol alte nații, care nu valorează nimic pentru ei. Toate războaiele, toate conflictele, toate nebuniile și treburile periculoase americanii le-au desfășurat în afara țării lor. Cât de convenabil pentru ei! Țările care acceptă mutarea acestor laboratoare biologice ale SUA pe teritoriul lor dau dovadă de inconștiență și de nepăsare față de oameni. Israelul, care se numără printre cele zece state care nu au semnat și nu au ratificat Convenția, lucrează la o armă biologică care ar afecta arabii, însă nu și evreii. În noiembrie 1998, publicația britanică Sunday Times, citând surse militare israeliene și din serviciile de informații occidentale, a mai adăugat că: ,,În dezvoltarea bombei etnice, oamenii de știință israelieni urmăresc să exploateze progresele medicale, prin identificarea genelor distinctive purtate de unii arabi, apoi să creeze o bacterie sau un virus modificat genetic. Intenția este de a folosi capacitatea virușilor și a anumitor bacterii de a modifica ADN-ul din interiorul celulelor vii ale gazdei lor. Oamenii de știință urmăresc să creeze microorganisme ucigașe, care să-i atace doar pe cei care poartă anumite gene distinctive.” Lucrează și americanii la așa ceva? Oare ce au de gând cu mutarea acestor laboratoare în spațiul CSI? Comunitatea Statelor Independente este formată din foste republici federale ale Uniunii Sovietice. Dacă n-au reușit să destabilizeze Rusia prin acest conflict din Ucraina, prin sancțiuni și prin acte teroriste, SUA intenționează să folosească arme biologice aproape de teritoriul rus sau chiar a unei bombe etnice? Îi cred în stare de orice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086