Hot News
Consiliul rus de Securitate: SUA, forțate să mute programele biologice din Ucraina în țările CSI
29/08
DNR a finalizat ancheta privind asasinarea lui Aleksandr Zaharcenko
29/08

Macron, despre noua ordine mondială creată după extinderea BRICS

Președintele Franței, Emmanuel Macron/ Foto: dzen.ru

Extinderea BRICS demonstrează stabilirea unei noi ordini mondiale, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, care, după cum amintește publicația Vzgliad, a încercat să obțină o invitație la recentul summit BRICS, dar a fost refuzat.

După cum a subliniat Macron la conferința anuală a ambasadorilor republicii, extinderea BRICS demonstrează intenția de a construi o ordine mondială alternativă, văzută acum ca prea occidentală. Potrivit spuselor sale, toate acestea au loc în contextul confruntării dintre China și SUA, confruntare care încalcă, la rândul ei, dreptul internațional și ordinea acceptată în domeniul comerțului internațional, relatează RT.

Liderul francez a precizat că respectivele procese arată o „fragmentare a lumii”.

Vzgliad amintește că s-a luat decizia primirii în BRICS a unor noi membri, și anume Argentina, Egipt, Iran, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Etiopia. Aceste state vor intra în componența organizației începând cu 1 ianuarie 2024.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ca să vezi ce-l frământă și pe Macron: fragmentarea lumii! Dar faptul că SUA și Occidentul au izolat Rusia, că întodeauna s-au crezut ,,buricul pământului”, în timp ce au desconsiderat țările europene, africane și chiar Rusia, atunci n-a fost tot o fragmentare a lumii? Ce ipocrit! Suferă că n-a fost primit la summitul BRICS, dar mai ales suferă din cauza Nigerului, iar acum împroașcă cu noroi. Vorbește despre drepturile internaționale pe care nici el și nici occidentalii lui nu le respectă. A cam dat de fundul sacului și acum se agită ca o gelatină. Macron, ai ajuns prea târziu și deja s-au împărțit colacii la BRICS. Oricum, nu cred că vei fi acceptat vreodată, fiindcă nu sunt acceptate țările duplicitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068