Hot News
Patriarhul Kirill a sfințit o icoane recreată pe Turnul Spasskaia de la Kremlin
29/08
Scott Ritter: Armata Ucrainei va cădea într-o capcană vicleană a forțelor armate ruse când va străpunge prima linie de apărare
30/08

Primarul orașului Harkov, despre pericolul impunerii boicotării limbii ruse

Foto: RIA Novosti


Primarul orașului ucrainean Harkov, Igor Terehov (în imagine), nu exclude posibilitatea ca, în cazul impunerii unui boicot al limbii ruse, populația locală să manifeste rezistență, scrie publicația Gazeta.ru.

„A insista ca oamenii să renunțe la limba rusă nu este cea mai bună metodă”, a declarat Terehov, citat de agenția France Presse.

Potrivit primarului, a-i forța pe cei care toată viața lor au vorbit rusește să participe la un boicot al limbii ruse, nu va face decât să provoace „rezistență”, iar pentru generația vârstnică va fi greu să își schimbe limba.

În luna iulie, Consiliul orășenesc al Kievului a interzis cultura rusă: opere de cultură în limba rusă, precum și spectacole de teatru și circ, concerte și servicii.

În august, pe site-ul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a apărut o petiție cu îndemnul de a renunța la versiunea în limba rusă a portalului șefului statului.
Foto: Wikimedia Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097