Hot News
Occidentul va sprijini Rusia. John Bolton, despre manevra periculoasă a lui Putin, care a speriat SUA
31/08
Acordul cerealier și inițiativa alternativă a președintelui Putin
01/09

Antonov a cerut ca SUA „să înceteze bacanala” cu proprietatea diplomatică

Foto: Clădirea Consulatului General al Rusiei din San Francisco/ Getty Images


Statele Unite ar trebui să „înceteze bacanala” cu proprietățile misiunilor diplomatice de pe teritoriul lor și să restituie Moscovei astfel de „imobile furate”, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, citat de serviciul de presă al misiunii diplomatice, pe canalul Telegram, scrie RBC.

Antonov a reamintit că, pe 31 august 2017, Statele Unite au cerut Rusiei să închidă, în termen de două zile, Consulatul General din San Francisco. Acest pas a fost răspunsul la reducerea personalului diplomatic american în Rusia până la 455 de persoane. După aceea, în seara zilei de 2 septembrie, la reprezentanța comercială a Rusiei din Washington au început perchezițiile.
Ministerul de Externe al Rusiei a calificat decizia de închidere a consulatului drept „o încălcare grosolană a dreptului internațional, inclusiv a obligațiilor asumate de SUA prin Convențiile de la Viena privind relațiile diplomatice și consulare”. Kremlinul a declarat că este vorba despre o „acaparare de tip raider”. Percheziții cu participarea reprezentanților serviciilor speciale americane au avut loc, de asemenea, în consulatul general închis.
Autoritățile americane au „blocat în manieră raider accesul la active aflate în proprietatea suverană a Rusiei” prin anularea imunității lor diplomatice, a declarat ambasadorul. Potrivit precizărilor sale, la fel s-a procedat și în cazul imobililelor aflate în proprietatea Rusiei din statele Maryland și New York, iar mai târziu în Washington.
În decurs de șase ani, ambasada a trimis Departamentului de Stat „sute de solicitări privind accesul la proprietățile imobiliare rusești”, dar toate au fost respinse, a spus Antonov. „Ni se spune cu cinism că, potrivit documentelor, Rusia nu a fost privată de dreptul de proprietate asupra respectivelor active. Pur și simplu i s-a ‘interzis să le folosească’. Este evidentă o încercare pseudo-legitimă de a jongla cu concepte juridice de bază”, a conchis el.
„Kommersant” a relatat că Washingtonul a propus Moscovei să scoată la vânzare proprietatea diplomatică blocată, dar Rusia nu a fost mulțumită de o astfel de propunere.
Foto: Clădirea Consulatului General al Rusiei din San Francisco/ Getty Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076