Hot News
Acordul cerealier și inițiativa alternativă a președintelui Putin
01/09
Lukașenko, despre condiția retragerii grupului ”Wagner” de pe teritoriul Republicii Belarus
01/09

19FortyFive: Sistemele rusești de apărare aeriană S-300 vor distruge cu ușurință avioanele de vânătoare F-16

Foto: Avioane de luptă americane F-16/ Reuters


Avioanele de luptă occidentale F-16 nu vor putea rezista apărării aeriene rusești, în special sistemelor S-300, scrie analista Maya Karlin, într-un articol pentru 19FortyFive la care se referă Rossiiskaia Gazeta.

Avioanele de vânătoare F-16 nu s-au confruntat niciodată cu sistemele rusești de apărare aeriană în luptă reală, a menționat jurnalista. Va fi problematic pentru aceste avioane din a patra generație să depășească sistemele rusești mai avansate, cum ar fi S-300, a avertizat ea.
Experții consideră că furnizarea de F-16 americane către Ucraina nu va schimba semnificativ situația de pe câmpul de luptă.
O altă complicație este necesitatea ca piloții ucraineni să reînvețe cum să zboare, deoarece anterior au avut de a face doar cu MiG-29 sovietic, iar panoul de control al avionului de luptă american este complet diferit de modelul sovietic, a concluzionat Karlin.
La sfârșitul lunii iulie, coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că pregătirea piloților ucraineni pentru a pilota avioane americane F-16 va începe în viitorul apropiat. Pe 8 august, președintele american Joe Biden a aprobat pregătirea piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16 de către aliații occidentali ai Kievului.
Editorul ziarului Telegraph, Farmer, sugera că este puțin probabil ca avioanele de luptă F-16 să influențeze cursul contraofensivei. Mulți specialiști militari și-au exprimat părerea că aceste avioane „în sine nu le vor oferi ucrainenilor superioritate aeriană”. Politologul olandez Gitelink a mai declarat că pregătirea piloților ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16 nu i-ar ajuta să preia superioritatea asupra forțelor aerospațiale ruse pe cer.
C-300 este o familie de sisteme de rachete antiaeriene capabile să lovească diferite ținte la altitudini de la 10 000 de metri până la plafonul practic al utilizării lor în luptă, pentru ținte la distanțe de până la 75-200 de kilometri, în funcție de tipul de elemente ale S-300 folosit și, în special, rachete interceptoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100