Hot News
Lukașenko, despre condiția retragerii grupului ”Wagner” de pe teritoriul Republicii Belarus
01/09
A doua Rzeczpospolita: Hitler, urmașul lui Piłsudski?
01/09

În cinci ani, autobuzele electrice din Moscova au transportat 350 milioane de călători

Foto: Twitter


Autobuzele electrice din Moscova au transportat, în decurs de cinci ani, 350 de milioane de pasageri, informează un comunicat postat pe site-ul oficial al primarului Capitalei, informează mskagency.ru.

„Din septembrie 2018, pasagerii au efectuat 350 de milioane de călătorii cu autobuzele electrice. În total, în Moscova circulă aproximativ 1.200 de autobuze electrice inovatoare pe 90 de trasee, dintre care 11 au apărut în acest an. Călătoriile pasagerilor au devenit mai confortabile în 20 de raioane ale capitalei, precum și în trei orașe adiacente Moscovei”, – se arată în comunicat.

Se precizează că Moscova este un lider în utilizarea transportului ecologic. De la începutul anului 2023, peste 77 de milioane de călătorii au fost efectuate cu autobuze electrice. Pentru dezvoltarea rețelei de trasee pentru autobuzele electrice parcurile de mașini ale companiei Mosgortrans vor primi, în 2023-2024, nu mai puțin de 1.200 de autobuze electrice de producție autohtonă de la constructorii auto „KamAZ” și „GAZ Group”. În toamna anului 2023, se planifică deschiderea unui al treilea parc de autobuze electrice în raionul Novokosino.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093