Hot News
Principalele declarații ale președintelui Putin la reuniunea Forumului Economic de Est, de la Vladivostok
12/09
Pilotul care a efectuat o aterizare într-un lan de porumb a lăudat echipajul Airbus A320 avariat
13/09

„Armata Ucrainei îi disprețuiesc”. Un corespondent de război american, îngrozit de ceea ce a văzut în Donețk

Militarii ucraineni din regiunea Donețk/ Foto: AP


Forțele Armate ale Ucrainei atacă intenționat obiective civile în Donețk, a declarat corespondentul de război american. Patrick Lancaster, aflat pe linia întâi a frontului, informează RIA Novosti.
„În tot acest timp (pe durata alegerilor din Rusia. – n.r.), Ucraina a lansat atacuri asupra Donețkului în diferite zone ale orașului, precum și asupra altor locuri din satele învecinate. În fiecare zi, practic, mor civili din cauza tirurilor trase de ucraineni, iar multe case și locuințe sunt avariate”, a detaliat jurnalistul într-un interviu acordat canalului de YouTube, Judging Freedom (https://www.youtube.com/watch?v=7qUmtTwkycM).

Potrivit corespondentului de război, regimul de la Kiev îi disprețuiește pe locuitorii din Donbass, susținând, în același timp, că aceste teritorii încă mai aparțin, chipurile, Ucrainei.

În ceea ce privește contraofensiva Kievului, militarii Ucrainei continuă să se afle, practic, pe aceleași poziții pe care s-au aflat chiar la începutul operațiunii speciale. Curând vor veni gerurile, dar trupele ucrainene nu au reușit încă să obțină vreun rezultat, a concluzionat Lancaster.

În Ziua unică de votare în Rusia, pe 10 septembrie, clădirea unui supermarket din Donețk a fost lovită de o rachetă Grad lansată de militarii ucraineni, atac în urma căruia au fost distruse mai multe case particulare situate pe străzile adiacente. Potrivit reprezentanței DNR în Centrul Comun de Control și Coordonare, în decurs de 24 de ore armata inamică a deschis de cel puțin 80 de ori focul asupra diferitelor localități ale republicii. Doi civili au fost uciși, alți cinci fiind răniți. Au fost avariate șase case și patru obiective ale infrastructurii civile.
Militarii ucraineni din regiunea Donețk/ Foto: AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101