Hot News
Dorința de a avea relații bune cu Rusia dă peste cap Slovacia
14/09
De dragul luptei împotriva Rusiei, SUA își schimbă ideologia
14/09

SUA încearcă să-i trimită acasă la ei pe refugiații ucraineni

Foto: Vzgliad/ Telegram

Pentru a reface rândurile forțelor armate ucrainene, americanii sunt nevoiți să lanseze o campanie de informare pentru readucerea acasă a refugiaților, a declarat pentru publicația Vzgliad politologul Larisa Șesler.

Declarația vine în contextul în care Ambasada SUA în Polonia a oferit un grant pentru a promova în mass-media locale subiectul întoarcerii ucrainenilor acasă la ei.

„O deportare legală din UE a numeroșilor bărbați de vârsta recrutării este foarte dificilă, aproape nerealistă. Pentru asta este nevoie de proces judiciar pentru cazul fiecărui refugiat în parte. Este un proces foarte lung. De aceea, SUA încearcă să desfășoare o campanie de informare care să-i încurajeze pe ucraineni să se întoarcă în țara lor natală”, explică interlocutoarea publiației Vzgliad.

„Cu toate acestea, nu cred că refugiații se vor lăsa păcăliți de această manipulare și se vor întoarce acasă. Indiferent cât de inconfortabil se simt în Polonia sau în orice alt loc din Europa, acolo sunt în siguranță. În Ucraina însă ei sunt în pericol, mai ales bărbații de vârsta recrutării în armată”, a concluzionat Șesler.

Refugiații ucraineni, o amenințare

În acest context, fostul candidat la funcția de guvernator al statului american Arizona, Kari Lake, a scris, pe contul său de pe rețeaua X, că refugiații din Ucraina reprezintă o potențială amenințare pentru Occident.

Potrivit spuselor sale, există riscul ca ucrainenii să se „organizeze într-un fel de celule teroriste” în cazul în care Washingtonul va înceta să mai sprijine financiar Ucraina în războiul ei împotriva Rusiei.

Lake a precizat că acest lucru sună ca o amenințare, dar altfel acest lucru nu poate fi interpretat.

Anterior, vicepremierul ungar Zsolt Szemien a declarat că Budapesta nu are de gând să-i extrădeze Kievului pe refugiații ucraineni care au datoria de a face armată și de a trimite informații despre aceștia. Fiecare cetățean ucrainean care ajunge în Ungaria, a subliniat politicianul, este o persoană liberă și este la latitudinea sa să decidă dacă rămâne în străinătate sau se întoarce în patrie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA multe încearcă, dar de un timp nu-i prea reușesc multe. Nici un ucrainean nu se va întoarce în țară pentru a-i satisface orgoliile lui Zelenski. Mai degrabă cred că ar prefera să fie arestați, decât să moară fără nici un sens. Zelenski intenționează să meargă săptămâna viitoare la New York și Washington. Se va întâlni cu Biden și cu parlamentarii americani. Vrea să participe la Adunarea Generală anuală a ONU, unde va solicita sprijin și ajutor material în continuare pentru Ucraina, dar și izolarea Moscovei. Acest individ devine tot mai obraznic. Pe lângă faptul că mereu cerșește, dar face adevărate presiuni (chiar și amenințări) pentru a-i fi îndeplinite cerințele. Cere izolarea Moscovei? Față de cine? Moscova nu este izolată și nici nu va fi, Moscova este râvnită. Zelenski începe să delireze. Biden îl poate păstra definitiv în America, că se vor înțelege foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085