Hot News
Veniturile Rusiei din exportul de petrol au crescut, în august, cu 1,8 miliarde de dolari
14/09
SUA încearcă să-i trimită acasă la ei pe refugiații ucraineni
14/09

Dorința de a avea relații bune cu Rusia dă peste cap Slovacia

Robert Fico/ Foto: ZUMA

Presa occidentală trage alarma: într-una dintre țările Europei implicate direct, în momentul de față, în aprovizionarea Ucrainei cu armament, ar putea veni la putere „forțe pro-ruse”. Este vorba despre Slovacia, unde curând vor avea loc alegeri parlamentare, iar sondajele de opinie arată o stare de spirit cât se poate de bine definită în rândul alegătorilor, relatează publicația Vzgliad.

Președintele acestei țări vede în ceea ce se întâmplă o „creștere a influenței Rusiei”.
Pentru victoria în alegerile din 30 septembrie luptă forțe ale căror viziuini și simpatii diferă radical de cursul oficial slovac – partidul „Direcția – Social-Democrația” (Smer), al fostului prim-ministru Robert Fico.

El a declarat că „Slovacia este o țară mică, o țară slavă”, al cărei interes vital este să întrețină relații bune cu ”toate statele, inclusiv cu Rusia”. El a condamnat interzicerea literaturii ruse impusă în Ucraina, a mulțumit URSS pentru ajutorul acordat la eliberarea Slovaciei de nazism și a repetat încă o dată teza sa dintotdeauna, potrivit căreia Ucraina nu ar trebui primită în NATO.

Autoritățile de la Bratislava promovează un curs de susținere a Ucrainei nu doar cu vorbe, dar și prin fapte.
Victoria lui Fico este în dezavantajul Occidentul colectiv, care, în acest caz, va pierde inevitabil, chiar în mijlocul Europei, o țară foarte importantă pentru UE și NATO.

Interesant este că Zuzana Čaputová, prima femeie președinte din istoria Slovaciei, este pregătită moral pentru înfrângere și chiar a declarat public acest lucru.

Ea a adăugat că Slovacia a fost un aliat ferm al Ucrainei, dar că, potrivit spuselor sale, noul guvern și-ar putea schimba punctul de vedere în acestă chestiune, deoarece „influența Rusiei se răspândește în întreaga Europă”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Robert Fico este un om cu mintea limpede și cu o viziune clară privind viitorul Slovaciei. Occidentul se teme că vor veni la putere forțe pro-ruse. Este vorba de forțe pro-normale, care știu că Slovacia este o țară mică, o țară slavă și este normal să te atașezi de toate țările slave, mai ales de Rusia. Părerile pinguinilor occidentali nici nu contează. Sper să câștige Robert Fico!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047