Hot News
Putin: Armata Ucrainei folosește muniție cu fragmentație
15/09
Companiile italiene vor să revină în Rusia
16/09

Întâlnirea dintre Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko de la Soci: Declarații cheie

Foto: Screenshot video/ kremlin.ru

La finalul negocierilor ruso-beloruse de la Soci, liderii celor două țări, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko (în imagine), au răspuns la întrebările reprezentanților presei. Redăm declarațiile cheie ale celor doi președinți:

– În economia Rusiei totul este stabil, de încredere, a subliniat Putin. La rândul său, Lukașenko a spus că anul viitor Belarus va atinge nivelul de pre-sancțiuni.

– Lukașenko i-a propus omologului său rus să se gândească la o „colaborare în trei”: „Coreea de Nord, Rusia… Cred că se va găsi acolo ceva de făcut și pentru Belarus”.

– Putin a calificat drept tâmpenie informația potrivit căreia Rusia ia voluntari nord-coreeni pentru operațiunea militară specială. În timp ce Lukașenko a recomandat țărilor occidentale să numere câți mercenari au trimis în Ucraina și să nu reproșeze Rusiei că ar fi „invitat pe cineva”.

– Deja 300.000 de voluntari ruși au semnat contracte cu ministerul Apărării și s-au înscris pentru a participa la operațiunea specială, a anunțat Putin. Unitățile Forțelor Armate ale Rusiei sunt echipate cu tehnică de luptă de ultimă generație, unele au primit deja echipamente noi în proporție de 85-90%.

– Președintele Rusiei a sfătuit Kievul să nu uite hopak-ul (dans popular ucrainean, n.r.) și să nu danseze cum îi cântă alții. Și pentru că veni vorba, într-un fel sau altul toată lumea va trebui să danseze barînea (dans popular rusesc – n.r.) sau în cel mai bun caz cazaciok.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Occidentul începe să țâțâie după întâlnirea președintelui Putin cu Kim Jong Un și mai ales când liderul nord coreean și-a manifestat sprijinul față de Rusia? Da, da, și America pare îngrijorată de această întâlnire și de o eventuală alianță propusă de Lukașenko. Păi, să fie îngrijorați! Coreea de Nord este o țară puternic militarizată și prietenoasă Rusiei. Ipocriții care au criticat întâlnirea Putin-Kim să-și vadă de problemele lor, că au destule. Nu e treaba lor pe cine invită președintele Putin, cu cine se întâlnește și de ce se întâlnește. Ar trebui cumva să le ceară voie? Bine le-a spus ambasadorul Rusiei în SUA, domnul Anatoli Antonov: ,,SUA nu au dreptul să ne dea lecții despre cum să trăim.”
    Kievul de mult nu mai dansează hopak, ei au trecut pe hip-hop. Nu știu cum e dansul barînea, dar îmi place cazaciok-ul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068