Hot News
Presa: Militarii ucraineni au trimis prizoneri pe un câmp minat
15/09
Peskov i-a numit trădători pe oamenii de afaceri care au adoptat poziții antirusești
15/09

Uniunea Europeană a decis să înșele Ucraina cu Africa

Foto: Vzgliad

Uniunea Europeană trebuie să demonstreze „aceeași coeziune în privința Africii, cum a manifestat față de Ucraina”, a declarat Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European, relatează publicația Vzgliad.

Președinta Comisiei Europene, von der Leyen și șeful diplomației UE, Josep Borrell, intenționează să elaboreze un text despre ce este de făcut cu Africa. Până acum, singura manifestare reală a vreunor acțiuni au fost „summiturile UE-Africa” – evenimente pompoase, dar destul de lipsite de sens.

Franța este ocupată de prăbușirea la care au ajuns fostele ei posesiuni coloniale. Restul țărilor Europei unite nu au, în general, interese clar definite în Africa.

Motivul pentru care Comisia Europeană a devenit abia acum interesată de problema africană este clar. Von der Leyen însăși formulează acest lucru ca „o creștere a influenței Rusiei și Chinei în Africa”. În același timp, ea înțelege că Europa are o imagine proastă în Africa și că în capul funcționarilor europeni nu s-a format încă atitudinea față de Africa ca partener egal.

Deosebit de ciudate apar, în contextul „noii politici africane” a UE, încercările de a impune sancțiuni împotriva Nigerului. Adică Ursula von der Leyen respectă țările africane și punctul lor de vedere suveran doar la nivel declarativ, iar în realitate îi împinge pe vecinii mai loiali ai Nigerului să invadeze această țară, subliniează Vzgliad.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acum că au nenorocit Ucraina, se gândesc să-și extindă tentaculele și asupra Africii? Cât sunt de josnici… Însă nu cred că va reuși să păcălească din nou țările africane, fiindcă după atâția ani de colonialism au învățat din greșeli și sunt mai atente cu cine se întovărășesc. Iar Ursula, de când și-a pierdut poneiul, este tot mai agitată și pusă pe rele. Ar trebui făcută o colectă pentru cumpărarea unui alt ponei, sau a unui măgar, sau a unui catâr. Cred că ar liniști-o chiar și o mârțoagă. Periculoasă și vicleană femeie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079