Hot News
„Cât nu este prea târziu”. Fost agent CIA: NATO ar putea trimite trupe în Ucraina
17/09
Lavrov: SUA conduc războiul din Ucraina
18/09

Bloomberg: Recolta record a întărit poziția de lider a Rusiei pe piața grâului

Foto: wirestock / freepik.com

Pentru al doilea an consecutiv, Rusia ocupă poziția de lider pe piața mondială datorită unei recolte record de grâu, a informat agenția de presă Bloomberg, citată de Argumentî i faktî.

În articol se precizează că traderii ruși reușesc să depășească dificultățile de ordin financiar și logistic apărute după ce a început operațiunea militară specială din Ucraina.

În plus, recolta de grâu din Rusia a devenit un „noroc” pentru țările care se confruntă cu o criză a costului vieții, deoarece livrările record au antrenat scăderea prețurilor până la cele mai mici valori din ultimii trei ani.

„Grâul rusesc nu are mulți concurenți. În momentul de față, prețul este stabilit de Rusia”, a comentat Hélène Duflo, analist pe piața cerealelor, citată de Bloomberg.

Potrivit informațiilor anterioare, exporturile de cereale din Rusia în lunile iunie și iulie ale acestui an s-au ridicat la 13 milioane de tone, ceea ce reprezintă un nivel record. Un total de 140 de milioane de tone de cereale este planificat să fie recoltat în Rusia în acest an.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A trimis Dumnezeu binecuvântare peste toate grânarele Rusiei, peste tot lucrul mâinilor sale, a trimis ca să-i rușineze pe toți vrăjmașii ei care au supus-o la atâtea sancțiuni și umilințe. Din belșugul ei Rusia ajută și țările nevoiașe, iar Dumnezeu vede asta. Să aveți recolte bogate mereu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087