Hot News
Bloomberg: Recolta record a întărit poziția de lider a Rusiei pe piața grâului
17/09
Trump: Ucraina pierde într-un conflict pe care-l putea evita
18/09

Lavrov: SUA conduc războiul din Ucraina

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Statele Unite conduc războiul din Ucraina împotriva Rusiei, a declarat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat emisiunii de televiziune „Moscova. Kremlin. Putin”, a cărui înregistrare video a fost publicată pe canalul de Telegram al jurnalistului Pavel Zarubin, informează agenția RIA Novosti.

„Se întâmplă lucrul pentru care Ucraina a fost pregătită ani la rând: ca lupta pentru înfrângerea strategică a Rusiei să fie dusă cu mâinile și cu oamenii ei. Indiferent de declarațiile pe care le fac, Statele Unite conduc acest război, furnizează arme, muniții, informații de spionaj, date din satelit – ei duc războiul împotriva noastră”, a spus șeful diplomației ruse, comentând posibila decizie a Washingtonului de a pune la dispoziția Kievului și mai multe rachete cu rază lungă de acțiune.

Înaintea vizitei pe care Volodimir Zelenski intenționează să o efectueze săptămâna viitoare în Statele Unite, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, presa americană susține că Washingtonul este pe punctul de a lua o decizie privind livrarea de rachete ATAMCS, cu o rază de acțiune de aproape 300 de kilometri și care pot fi lansate cu sistemele de foc în salvă HIMARS. În același timp, ziarul Politico afirmă, citând surse proprii, că autoritățile de la Kiev exercită presiuni asupra SUA în această chestiune.

Portalul Axios subliniază, totodată, citând o sursă că SUA nu vor anunța că vor trimite rachete ATACMS în Ucraina în timpul vizitei lui Zelenski.

Pe de altă parte, surse din Pentagonul au declarat pentru RIA Novosti că SUA nu au luat încă o decizie cu privire la trimiterea rachetelor ATACMS în Ucraina. Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate nu a putut confirma pentru agenție informațiile potrivit cărora autoritățile țării înclină spre expedierea unor astfel de arme armatei ucrainene.

După cum a subliniat vineri viceministrul rus de externe, Serghei Riabkov, posibilele livrări de rachete ATACMS demonstrează faptul că Statele Unite duc constant situația spre escaladare, ignorând, totodată, riscurile aferente. El a subliniat, de asemenea, că rachetele nu vor schimba situația pe câmpul de luptă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Este clar că acest conflict este al Statelor Unite împotriva Rusiei prin intermediul Ucrainei. Întotdeauna SUA a luptat murdar, indirect, împingând în prima linie alte state, urmând ca din umbră să-și facă jocul. Pretinzând că promovează liberalismul, democrația și libertatea, SUA nu fac decât să destabilizeze alte țări, să delegitimeze guvernele pentru ca apoi să intervină sub pretextul ajutorului. Viclenia americană face din alte țări un câmp de luptă. Ea nu ajută, ci profită din orice situație. În loc să ia măsuri care să ducă la încetarea ostilităților, SUA continuă să alimenteze acest conflict pentru că au făcut o avere uriașă din afacerile de război, inclusiv din industria de armament și din sectorul energetic. Pentru a-și menține cu orice preț hegemonia, SUA folosesc ,,democrația” ca pe un instrument prin care instigă la diviziune și la haos mondial. Dmitri Medvedev declara, pe bună dreptate, că America, în calitate de ,,mare preot” autoproclamat, a făcut ravagii în întreaga lume sub masca ,,democrației adevărate” și s-a folosit de bani, aliați și arme de înaltă clasă, pentru a-și impune în mod crud voința. Acesta este adevărul, dar mulți refuză să-l vadă. De ani de zile SUA este cu ochii pe Rusia. Se teme de ea, o urăște, o invidiază, vrea s-o distrugă. Însă nu va reuși niciodată! Se teme de ea? Să se teamă, că are de ce. O invidiază pentru că deține un teritoriu vast? Da, e mare. Însă pentru acest teritoriu au murit și au suferit milioane de ruși. Este imposibil ca vreodată să piardă din aceste teritorii. Ar fi un sacrilegiu, este ca și cum ar călca în picioare memoria celor uciși. O invidiază pentru bogățiile pe care le deține? Da, are multe resurse și bogății pe care Dumnezeu le-a dăruit acestui pământ rusesc. Acum SUA, cu ajutorul Occidentului colectiv și prin mâinile Ucrainei, s-a năpustit cu forță asupra Rusiei. Este ultima zbatere înaintea pierderii hegemoniei? Rusia nu va putea fi învinsă pentru că a învățat din istoria ei zbuciumată și pentru că are un conducător puternic și patriot. Și mai are un popor care îl susține. SUA va pieri în răutatea, invidia și nebunia ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875017