Hot News
„În termeni primitivi”. Jurnalistul Daily Mail, Peter Hitchens, despre marea greșeală din relația cu Rusia
18/09
Occidentul a recunoscut succesele Rusiei pe linie de creștere a producției de armament
18/09

Japonia a dezvăluit secretul îngrozitor păstrat de Ucraina

Foto: RIA Novosti

Ucraina ascunde informații privind numărul populației țării, în condițiile în care, ca popor, ucrainenii sunt „în pericol să dispară”, a declarat pentru publicația Nihon Keizai profesorul Masaru Sato, fost analist-șef al ministerului japonez de Externe, invitat la Universitatea Doshisha, informează agenția RIA Novosti.

Analistul politic a calificat drept „precedente groaznice” cazurile când ucraineni îi mituiesc pe funcționari pentru a nu fi trimiși pe front. „Știți de câte ori, de la dobândirea independenței, a organizat Ucraina un recensământ al populației? O singură dată – în 2001. Ce s-a întâmplat de atunci, nu se știe. Iar acum este secret de stat”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, „nimeni nu deține informații exacte”: dacă în 1991, Ucraina număra 55 milioane de locuitori, recensământul din 2001 a indicat 47 de milioane. În același timp, în raportul său din iunie, Institutului ucrainean al viitorului, estima populația țării la 29 de milioane de locuitori.

„Iată de ce, în Ucraina nu au mai rămas prea mulți bărbați cu vârste de încorporare”, a precizat Sato.

În plus, el a reamintit că, în Ucraina, coeficientul de eficiență a reproducerii a scăzut la 0,7. „Astfel, ca popor, ucrainenii sunt în pericol să dispară. Cred că situația este foarte dificilă”, a adăugat politologul.

La sfârșitul lunii iulie, resursa analitică Opendatabot, care cumulează datele oficiale din Ucraina, a anunțat că rata natalității în țară a atins cel mai scăzut nivel din toți anii de independență.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina este un stat artificial. În mare parte a aparținut Rusiei, la care au fost anexate teritorii din România și Ungaria. În momentul formării statului, în 1991, Ucraina avea cam 55 milioane de locuitori, scăzând la 47 milioane în 2001. Acum au mai rămas aproximativ 29 milioane. Aproape jumătate din populație este o pierdere mare. Tinerii bărbați au murit în conflict, o parte din ei au emigrat. Femeile și copiii au emigrat, de asemenea și nu cred că intenționează să se întoarcă în Ucraina. Copiii studiază la școlile din Occident, iar mamele și-au găsit de lucru. Această politică europeană de primire a refugiaților s-a dovedit a fi cu două tăișuri. Sunt familii divizate, cei care încă mai trăiesc și sunt pe front constată că soțiile lor și-au găsit alt partener în străinătate și divorțează. Sunt sate și orașe goale, au rămas doar bătrânii, bolnavii și săracii. Este normal ca natalitatea să fie în scădere. Orice program de sprijinire a returnărilor celor plecați nu va avea nici o șansă de izbândă, atâta timp cât nu se va încheia conflictul. Ce va fi cu Ucraina? Probabil că va dispărea ca stat, iar ucrainenii rămași în viață vor fi o populație minoritară răspândită în lume sau rămasă în fosta Ucraină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077