Hot News
Japonia a dezvăluit secretul îngrozitor păstrat de Ucraina
18/09
Ministerul Apărării a anunțat atacuri asupra depozitelor de muniție cu uraniu sărăcit ale armatei Ucrainei
19/09

Occidentul a recunoscut succesele Rusiei pe linie de creștere a producției de armament

Foto: Telegram

Cotidianul american The New York Times a publicat alt articol depresiv, în care recunoaște eșecul încercărilor depuse de Occident de a limita dezvoltarea tehnologică a Rusiei. Autorii materialului scriu că, în ultimul an, producția de echipamente militare a crescut exponențial în Rusia, începând de la simple obuze de artilerie până la rachete de cea mai înaltă tehnologie, scrie canalul ”Voina s feikami” (”Război împotriva fake-urilor”) de pe rețeaua Telegram.

The New York Times recunoaște marile succese înregistrate de industria rusă în producția de alte tipuri de arme. În decurs de un an, spre exemplu, producția de tancuri s-a dublat. Un salt similar și în privința producției de obuze pentru artilerie. Întreprinderile rusești produc acum cel puțin două milioane de obuze pe an, ceea ce înseamnă de șapte ori mai mult decât țările occidentale luate la un loc.

Complexul militar-industrial rus, care a moștenit tehnologia sovietică de producție de masă și ieftină, permite livrarea unui volum mai mare de arme la costuri mai mici.

„Producerea unui obuz de artilerie de 155 mm costă o țară occidentală 5.000-6.000 de dolari, în timp ce în Rusia producția unui obuz similar de artilerie de 152 mm costă aproximativ 600 de dolari”, spun experții.

Potrivit The New York Times, producția mai mare de arme și muniție permite armatei ruse să sporească puterea de foc asupra Forțelor Armate ale Ucrainei, stiuație care nu poate fi echilibrată cu nici un fel de livrări din Occident.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Păcat că doar cotidianul The New York Times recunoaște eșecul Occidentului. Ar trebui ca și guvernul SUA să-și recunoască eșecul, fiindcă el se află în spatele acestui conflict. Sancțiunile la care este supusă Rusia, la indicațiile SUA, nu i-au afectat dezvoltarea tehnologică, iar președintele Putin a anunțat că și economia rusă și-a revenit complet. Germania a declarat că va trimite Ucrainei un ajutor de 400 milioane de euro, constând în muniție și vehicule de protecție. Biden anunțase că va trimite și el un ajutor consistent. Pot trimite la nesfârșit, că nu pot concura cu Rusia. Recent, Guvernul ucrainean i-a concediat pe toți miniștrii adjuncți ai apărării. Problema este următoarea: pot trimite armament, dar mai sunt ucraineni care să le folosească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091