Hot News
Occidentul a recunoscut succesele Rusiei pe linie de creștere a producției de armament
18/09
Patriarhul Kirill a calificat drept unică experiența construirii de biserici la Moscova
19/09

Ministerul Apărării a anunțat atacuri asupra depozitelor de muniție cu uraniu sărăcit ale armatei Ucrainei

Foto: RIA Novosti

Forțele ruse au lansat, în noaptea de duminică spre luni, un atac grupat cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune aer-sol și cu drone asupra locurilor unde sunt depozitate, în Ucraina, rachete de croazieră britanice Storm Shadow și muniție cu uraniu sărăcit, a anunțat Ministerul Apărării, citat de cotidianul RBC.

Un atac a fost lansat, de asemenea, asupra „centrelor de informații radiotehnice și de formare a grupurilor de sabotaj ale Forțelor Armate ale Ucrainei”. Obiectivul atacului a fost atins, toate țintele fiind lovite, a adăugat ministerul.

În acea noapte, alarma aeriană a răsunat în toată Ucraina. Autoritățile au raportat explozii în regiunile Odessa și Hmelnîțki. Șeful administrației regionale Odessa, Oleg Kiper, a anunțat atacuri asupra raionului Izmail, unde se află cele mai mari porturi dunărene Izmail și Ust-Dunaisk, precum și un incendiu în orașul Vilkovo (situat pe malul Dunării). Flăcările au fost stinse cu rapiditate și nu au existat victime.

La rândul său, prim-adjunctul șefului administrației regionale Hmelnițki, Serghei Tiurin, a raportat două explozii pe teritoriul unei întreprinderi industriale și un incendiu stins, precum și case avariate de suflul exploziei. În plus, șinele de cale ferată au fost avariate de resturile căzute, lucrările de refacere a drumurilor ferate fiind deja demarate, a adăugat el. Tiurin nu a numit unde se află obiectivele avariate.

Din toamna lui 2022, Ministerul rus al Apărării anunță atacuri asupra sistemelor militare de comandă și control, asupra complexului militar-industrial și a instalațiilor energetice ucrainene care le alimentează. Instituția subliniază că nu atacă ținte civile. De la mijlocul lunii august, sunt atacate și orașele-port Odessa și Nikolaev.

În aprilie, Marea Britanie a trimis obuze de uraniu sărăcit în Ucraina, iar în mai – rachete de croazieră Storm Shadow. După Londra, Washington a decis să trimită muniție cu uraniu sărăcit. ONU s-a opus folosirii obuzelor cu uraniu sărăcit „oriunde în lume”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să le distrugă toate depozitele cu armament și muniție! ONU s-a opus folosirii obuzelor cu uraniu sărăcit. Ce să zic… Știe că sunt folosite de către Ucraina și nu a luat nici o măsură. Sau regulile sunt aplicate doar în cazul altora? Zilele astea se vor întâlni la New York, în cadrul Adunării Generale a ONU, liderii celor 193 de state membre. Pe lângă aceștia, vor participa și Bill Gates, Matt Damon, Hillary Clinton, Klaus Schwab, Papa Francisc (?!), Volodimir Zelenski. Oare ce sancțiuni noi vor născoci împotriva Rusiei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091