Hot News
Rusia s-a retras din Consiliul Regiunii Barenț
19/09
În Bulgaria a avut loc prima adunare internațională a „Prietenilor Rusiei”
19/09

Câteva fapte de crime ale regimului terorist de la Kiev

După bombardarea părții centrale a Donețkului de către artileria ucraineană/ Foto: TASS

Preluăm un grupaj de știri de pe pagina de Facebook al Ambasadei Ruse în România:

8 septembrie (a 3436-a zi a genocidului, a 561-a zi a operațiunii militare speciale)

Pe teritoriul Republici, armata ucraineană a lansat 39 de atacuri asupra cartierelor de locuințe din patru localități ale Republicii – Donețk, Gorlovka, Iasinovataia și Makeevka, trăgând peste 140 de unități de muniție, inclusiv rachete ale sistemelor de lansarea multiple de rachete și obuze de calibru 152 și 155 mm, inclusiv incendiare și cu un focos cu fragmentație. Un civil a fost ucis și șapte au fost răniți. În Donețk, 11 clădiri de apartamente și Palatul Culturii au fost avariate.

9 septembrie (a 3437-a zi a genocidului, a 562-a zi a operațiunii militare speciale)

Armata ucraineană a tras asupra zonelor de locuințe ale Donețkului – doi civili au fost uciși, cinci au fost răniți de diferite grade de gravitate. Au fost avariate 6 clădiri de locuințe și 4 obiective de infrastructură civilă, inclusiv Grădinița nr. 304. Satul Zernovo, regiunea Briansk, a fost atacat, au fost distruse două case.

10 septembrie (a 3438-a zi a genocidului, a 563-a zi a operațiunii militare speciale)

Zonele rezidențiale din șase așezări din DPR – Donețk, Gorlovka, Șirokaia Balka, Panteleimonovka, districtul Iasinovațki și Makeevka – au fost atacate de forțele armate ucrainene de 70 de ori. Au fost lansate în total 244 de unități de diferite muniții, inclusiv cele de artilerie de 155 mm cu un focos cu fragmentație. Trei civili din Donețk și Makeevka au fost răniți, mai mult sau mai puțin grav. 17 clădiri de locuințe, au fost avariate 17 blocuri de locuințe și patru obiective de infrastructură civilă, inclusiv Grădinița nr. 15 din Donețk.

În regiunea Herson, trupele ucrainene au atacat, pe tot parcursul nopții, cinci așezări situate pe malul stâng al Niprului, lansând 37 de obuze.

11 septembrie (a 3439-a zi a genocidului, a 564-a zi a operațiunii militare speciale)

Cu ajutorul dronelor ucrainene au fost atacate blocuri de locuințe cu mai multe etaje din Energodar, regiunea Zaporojie.

12 septembrie (a 3440-a zi a genocidului, a 565-a zi a operațiunii militare speciale)

Un civil a fost ucis și patru au fost răniți în urma atacurilor asupra Donețkului. În decurs de o zi, în DNR au fost înregistrate 68 de atacuri din partea Ucrainei și s-au tras 284 de unități de diverse muniții. Aproximativ 12 clădiri rezidențiale au fost avariate.

14 septembrie (a 3442-a zi a genocidului, a 567-a zi a operațiunii militare speciale)

În urma atacurilor armatei ucrainene, doi civili au fost răniți în Donețk și în satul Vesioloe (DPR). Pe direcția Donețk, au fost lansaate 47 de atacuri din artilerie de 155 mm, inclusiv cu un focos cu fragmentație.

A fost atacat satul Tetkino, regiunea Kursk, o persoană a fost ucisă, liniile electrice au fost avariate.

15 septembrie (a 3443-a zi a genocidului, a 568-a zi a operațiunii militare speciale)

În decurs de o zi, în DNR forțele armate ucrainene au deschis de 35 de ori focul asupra unor zone populate de pe teritoriul republicii. Un civil a fost rănit. 4 clădiri de locuințe au fost avariate în cartierul Nikitovski, din Gorlovka.

1 persoană a fost ucisă în urma unui atac al forțelor armate ucrainene asupra unor zone rezidențiale din orașul Novaia Kahovka, regiunea Herson. S-a tras cu lansatoare multiple de rachete ”Olha”. Aproximativ 300 de apartamente au fost complet distruse sau avariate.

16 septembrie (a 3444-a zi a genocidului, a 569-a zi a operațiunii militare speciale)

În urma bombardamentelor ucrainene asupra orașului Șebekino, regiunea Belgorod, un civil a fost rănit, clădiri de locuințe și mașini au fost avariate.

17 septembrie (a 3445-a zi a genocidului, a 570-a zi a operațiunii militare speciale)

Au fost înregistrate peste 60 de cazuri de atacuri asupra așezărilor de graniță din regiunea Belgorod. O persoană a fost rănită, liniile electrice și clădirile de locuințe au fost avariate.

Două drone ucrainene care zburau spre Moscova au fost doborâte în districtele Ramenski și Istrinski, din regiunea Moscova..

Serviciul de presă al Ambasadei Ruse în România

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Presa românească a publicat aceste știri? Doamne ferește, cum să le publice! L-ar supăra pe Zelenski. Ar supăra Occidentul, pe Biden, pe Ursula… Presa vândută nu publică decât ceea ce i se spune și ceea ce i se dă voie. Oameni de carton. Recent, cotidianul New York Times a publicat știrea că explozia în care au murit 16 oameni, produsă într-o piață aglomerată din orașul Konstantinovka, a fost cauzată de o rachetă ucraineană. Există dovezi și imagini care adeveresc acest lucru. Cum au dat vina atunci pe ruși, cum s-au grăbit să-i declare criminali… Ucrainenii atacă în Donețk obiective civile, mai ales cartiere de locuințe, grădinițe, spitale, școli, iar presa nu scrie nimic. Sunt isterizați și fac tărăboi când niște fragmente de dronă cad pe un teren viran. Însă și acele resturi s-au dovedit a fi de la drone Phoenix Ghost, nu rusești. Oare de unde au picat? Atacul ucrainenilor împotriva civililor din Donețk nu sunt socotite crime. Dar atacul rușilor asupra depozitelor de armament provoacă indignare și furie. Păi să nu-i trimiți la origini pe toți aceia care manipulează oamenii cu minciuni, dar și pe acei tâmpiți care cred toate prostiile? Mai nou, tanti Kathleen, ambasadoarea SUA în România, vrea să ne convingă că ajutorul nostru acordat Ucrainei ne va aduce marii beneficii. Hai, lasă-mă! Ce noroc a picat pe capul nostru. Acest discurs, ca și toate știrile presei din România fac parte din ciclul: ,,Cum să-i prostim mai mult pe români.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083