Hot News
Câteva fapte de crime ale regimului terorist de la Kiev
19/09
Un jurnalist american a comparat Moscova cu New-York-ul și Londra
20/09

În Bulgaria a avut loc prima adunare internațională a „Prietenilor Rusiei”

Prima adunare internațională și a 18-a națională a „Prietenilor Rusiei” din Bulgaria/ Foto: rusofili.bg

Prima adunare internațională și a 18-a națională a „Prietenilor Rusiei” a avut loc în localitatea Panițite, situat nu departe de orașul Kalofer, în Bulgaria. După cum relatează un corespondent TASS, la forum au participat câteva mii de oameni din diferite părți ale Bulgariei și din 10 țări ale lumii, din care mulți au studiat sau au lucrat anterior în Rusia. Au venit și rușii care locuiesc sau lucrează permanent în Bulgaria, relatează agenția TASS.

Evenimentul a fost organizat de Mișcarea Internațională a Rusofililor (MDR) și de colegii lor bulgari, împreună cu administrația Kalofer. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, vicepreședintele Consiliului Federației, senatorul Konstantin Kosaciev, și alți oficiali au transmis mesaje participanților.

„Constat cu satisfacție faptul că, în ciuda vârstei sale fragede, MDR [mișcarea a fost fondată în martie] începe să pună în practică inițiative interesante, inclusiv evenimente în sprijinul principiilor fundamentale ale dreptului internațional, în primul rând ale Cartei ONU. Sper că întâlniri precum cea de astăzi se vor desfășura în mod regulat. Acest lucru va permite cetățenilor din multe țări, care nu sunt indiferenți, compatrioților noștri, să își unească forțele în apărarea prezenței umanitare ruse pe arena internațională”, a spus Lavrov.

„Rusofilia este opusul direct al rusofobiei, o mișcare „pentru” și nu „împotrivă”, și, tocmai de aceea, viitorul îi aparține. Faceți un lucru măreț și important, iar deviza Adunării – ”Cu Rusia în inimi!” – reflectă în totalitate sentimentele oamenilor muncitori, care s-au adunat în aceste zile în Bulgaria, patria poetului Hristo Botev”, a scris Kosaciov participanților la forum.

Împreună cu Rusia

„Sunt mulțumit că am reușit, în ciuda opoziției acerbe și a încercărilor de a împiedica desfășurarea primei adunări internaționale a rusofililor. Cei peste 5000 de invitați la forum au venit la Kalofer din întreaga Bulgarie și din alte 10 țări ale lumii. ”, a remarcat președintele MDR, Nikolai Malinov, într-un interviu acordat TASS. ”Însuși faptul că desfășurăm acest eveniment sub lozinca „Cu Rusia în inimi!” și că avem un număr mare de participanți valorează mult. În aceste vremuri dificile, participanții noștri au declarat deschis că sunt mândri de prietenia lor cu Rusia, că iubesc poporul rus și sunt gata să fie împreună cu Rusia. Tocmai în asta constă victoria noastră de astăzi”.

„Spiritul de fraternitate cu Rusia, în pofida eforturilor multor oficiali de a diviza societatea și de a-i îndepărta pe bulgari de ruși, rămâne viu în Bulgaria. Rusofilii spun – haideți să fim frați, iar acesta este cel mai important lucru la acest eveniment”, a subliniat invitatul de onoare al forumului, președintele Academiei Internaționale Slave de Știință, Educație, Artă și Cultură, Serghei Baburin. „Aș dori ca în țările care au relații istorice cu Rusia să se întărească pozițiile oamenilor care se pronunță pentru înțelegere reciprocă. Aș dori să se termine mai repede criza din Ucraina, dar să se termine nu cu orice preț, ci cu victoria tradiționalelor valori morale și spirituale. Pentru asta trăim și muncim”, a adăugat el, răspunzând la întrebări.

Participanții la adunare au întâmpinat-o cu multă căldură pe ambasadoarea Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, au rostit cuvinte de recunoştinţă și au subliniat că ei cred și susțin Rusia și întregul popor rus în aceste vremuri dificile. „Mișcarea rusofililor are ca scop lupta împotriva rusofobiei, împotriva anulării limbii ruse, a culturii și a artei ruse. Am fost încântată să văd oameni care au venit la primul eveniment de acest gen din Austria, Franța, Elveția, Turcia, Cipru și alte țări. Este ceva foarte simbolic. În ultimă instanță, ei au venit într-o țară unde sunt rusofili – patrioți ai Bulgariei, care țin foarte bine minte trecutul lor, care cred în Rusia. Forumul internațional al rusofililor este un foarte bun început de activitate pentru MDR”, a subliniat diplomatul.

În ciuda dificultăților legate de pregătirea forumului, întâlnirea prietenilor s-a desfășurat într-o atmosferă festivă și prietenoasă. A fost organizat un concert pentru participanți, la care au fost interpretate cântece ale unor autori celebri ruși și bulgari. A fost organizat un târg de suveniruri cu simboluri rusești. Oaspeții forumului s-au fotografiat cu plăcere, au făcut schimb de adrese și numere de telefon și au convenit asupra întâlnirilor viitoare.

Reprezentanții Mișcării Internaționale a Rusofililor au anunțat că anul viitor vor invita în Bulgaria la o nouă adunare delegații din toate țările aparținând organizației.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări organizatorilor! Mă bucur când citesc astfel de știri. Sper ca anul viitor să fie și mai mulți participanți. Voi fi cu sufletul alături de ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093