Hot News
În Bulgaria a avut loc prima adunare internațională a „Prietenilor Rusiei”
19/09
New York Times a acuzat armata ucraineană de atacul asupra orașului Konstantinovka, soldat cu 17 morți
20/09

Un jurnalist american a comparat Moscova cu New-York-ul și Londra

Foto: RIA Novosti

Jurnalistul american Jackson Hinkle a povestit, pe canalul său de YouTube, despre călătoria făcută în Rusia. În înregistrarea video postată cu acest prilej, el a comparat Moscova cu New-York-ul, relatează publicațiile Gazeta.ru și Izvestia.

Hinkle a subliniat că la Moscova serviciile, mâncarea și infrastructura sunt la cel mai înalt nivel. El a mai precizat că, pe străzi, nu vezi oameni fără adăpost sau dependenți de droguri, „care încearcă să vă atace doar pentru că respirați”. Jurnalistul a constatat, de asemenea, și curățenia de pe străzile orașului.

„Dacă este să compari Moscova cu New-York-ul, Miami, cu Los Angeles sau Londra, aici totul este pur și simplu elegant. Este un loc impresionant. Serviciile sunt la cel mai înalt nivel, mâncarea este la cel mai înalt nivel, infrastructura este la cel mai înalt nivel. Pe stradă nu vezi vagabonzi sau consumatori de droguri, care încearcă să te atace doar pentru că respiri. <…> Este foarte curat aici”, a spus Hinkle.

Jurnalistului i-au rămas întipărite în memorie în special imaginea Kremlinului, Piața Roșie, Catedrala Vasili Blajennîi, Parcul Zariadie. Potrivit lui Hinkle, ceva asemănător nu există în America.

Într-o postare anterioară, din 2 iulie, Hinkle a vorbit despre rolul creativ al Rusiei pe teritoriul orașului Mariupol din Republica Populară Donețk. El a remarcat „blocurile de apartamente frumoase și care sunt oferite gratuit locuitorilor”.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Deși n-am fost niciodată la Moscova, urmăresc frecvent documentate și filmări pe youtube ale celor care au vizitat acest oraș și Rusia, în general. Este un oraș extraordinar! Toți cei care au vizitat acest oraș au fost impresionați de curățenie, servicii, mâncare, infrastructură. Într-adevăr că nu vezi pe străzi oameni fără adăpost, drogați, nici măcar câini vagabonzi. Asta înseamnă că serviciile de ordine își fac datoria. Nu vezi o hârtie sau un muc de țigară aruncat pe jos! Ce să mai spunem de arhitectura orașului, care îmbină vechiul cu noul într-o armonie perfectă. Unde se mai găsesc atâtea palate, clădiri vechi de o frumusețe aparte? Kremlinul, Piața Roșie, Palatul cu Fațete, Teatrul Balșoi, Galeria Tretiakov, splendidele Catedrale Hristos Mântuitorul și Sfântul Vasile Blajinul, Muzeul de Artă Pușkin, Muzeul de Istorie, Grădinile Alexandrovsky, Parcurile Gorky și Zaryadye, Metroul – sunt doar câteva dintre minunățiile care se găsesc la Moscova. Moscova depășește în frumusețe, eleganță și curățenie toate capitalele lumii. Impresionantă este Rusia! Istoricul francez Alain Besançon scria în cartea sa ,,Sfânta Rusie” că: ,,Occidentul a fost fascinat de Rusia. Din prima clipă când a luat contact cu ea, s-a întrebat cu cine are de-a face. A fost atras și s-a temut de ea. A încercat s-o includă în lumea lui, a încercat s-o expulzeze; n-a reușit nici una, nici alta.” Păcat că Occidentul privește Rusia prin lentile deformate. Se lasă călăuzită de prejudecăți, în loc să încerce s-o cunoască în toată frumusețea și măreția ei, să se apropie de inima rusească cea mare și generoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089