Hot News
Un jurnalist american a comparat Moscova cu New-York-ul și Londra
20/09
S-a aflat cum se manifestă luptătorii armatei ucrainene antrenați de NATO
20/09

New York Times a acuzat armata ucraineană de atacul asupra orașului Konstantinovka, soldat cu 17 morți

Locuitorii au murit la piața agricolă din Konstantinovka ca urmare a impactului unei rachete ucrainene, scrie NYT/ Foto: URA.ru

Piața din orașul Konstantinovka, localitate situată în partea din Republica Populară Donețka aflată sub controlul armatei Ucrainei, a fost atacată, pe 6 septembrie, cu o rachetă ucraineană lansată de sistemul antiaerian Buk, scrie cotidianul american New York Times, precizând că atacul s-a soldat cu cel puțin 17 morți și peste 30 de râniți din rândul populației civile, informează agenția URA.ru.

„Piața orășenească din Konstantinovka, localitate aflată în partea DNR controlată de forțele armate ucrainene, a fost lovită de o rachetă ucraineană”, se arată în investigația efectuată de jurnaliștii ziarului american. Ei au adăugat că, potrivit materialelor studiate, inclusiv fragmente ale rachetei, imagini din satelit, declarații ale martorilor și informații strânse de pe rețelele de socializare, există dovezi convingătoare că dezastrul a fost rezultatul unui zbor necontrolat al unei rachete de apărare aeriană ucraineană trasă cu sistemul Buk.

Publicația a putut stabili din înregistrările de supraveghere video că racheta a zburat spre Konstantinovka de pe teritoriul aflat sub controlul Ucrainei, și nu de pe poziții rusești. Jurnaliștii ziarului au atras atenția și asupra coincidenței privind momentului atacului cu două lansări de rachete trase de armata ucraineană și dimensiunea găurilor din clădiri, identice cu dimensiunea elementelor de atac ale complexului Buk. .

Anterior, presa ucraineană a acuzat Rusia că a atacat Konstantinovka în DNR, acțiune în urma căreia și-au pierdut viața 17 oameni. Proiectul comun realizat de URA.RU și ”Lapșa Media” a indicat că aceste declarații sunt false. Potrivit prim-viceministrului Informației din DNR, Danila Beznosov, atacul din Konstantinovka a fost lansat dinspre Ucraina. La rândul său, corespondentul de război Aleksandr Koț a precizat că „din imaginea reflectată pe capota mașinii se vede de unde venea racheta”. Koț a admis că ar putea fi vorba de o provocare pusă la cale special cu ocazia vizitei la Kiev a Secretarului de stat american, Antony Blinken.

În cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU, reprezentantul permanent al Rusiei, Vasili Nebenzia, a spus că Ucraina a efectuat o provocare la Konstantinovka după aceeași schemă folosită la Bucea, în martie 2022.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    ,,Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, și ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare.” (Eccles. 1,9)
    Nimic nu e nou, mereu vor acuza Rusia pentru orice. Dar trebuie să fii de-a dreptul idiot ca să mai crezi acuzațiile aduse de presa mincinoasă și vândută. Atâta pot, ăsta e nivelul lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083