Hot News
New York Times a acuzat armata ucraineană de atacul asupra orașului Konstantinovka, soldat cu 17 morți
20/09
De ce Bucureștiul este extrem de reținut când vine vorba de ”dronele căzute în România”
20/09

S-a aflat cum se manifestă luptătorii armatei ucrainene antrenați de NATO

Foto: Reuters

Pe parcursul contraofensivei ucrainene au fost cooptate toate brigăzile armatei țării antrenate de instructori NATO. După trei luni de la declanșarea operațiunii ucrainene se poate face o comparație între eficiența pregătirii occidentale și cea a tacticii folosite de Rusia, scrie Gazeta.ru, citând agenția RIA Novosti.

Trecerea Forțelor Armate ale Ucrainei la standardele Alianței Nord-Atlantice a început încă din 2015. Pentru o și vertiginoasă introducere a standardelor militare americane, organizația a început să antreneze mai multe grupuri de militari ucraineni pe teritoriile țărilor membre. În total, Uniunea Europeană și Statele Unite au antrenat nouă brigăzi ale armatei Ucrainei, ceea ce înseamnă 36.000 de oameni.

RIA Novosti scrie că antrenamentele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, deoarece trupele ucrainene nu au reușit nici până acum să înregistreze succese pe front. Mai mult, cel mai des, militarii ucraineni se plâng de faptul că antrenamentul NATO s-a dovedit pierdere de timp.

Acum, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei renunță la tehnicile de luptă occidentale, acordând prioritate unei tactici mai agresive. În același timp, experții subliniază că o astfel de decizie a fost luată prea târziu, astfel că superioritatea Rusiei în conflict nu mai poate fi anulată.

Într-un articol pentru revista Newseek, fostul ofițer al armatei americane, Daniel Davis, sublinia că Occidentul nu mai poate ascunde adevărul despre eșecul contraofensivei ucrainene și politica nereușită a SUA în privința Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Problema nu este că antrenamentele nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Marea problemă este că aceste antrenamente s-au desfășurat încă din 2014! Amiralul John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat în mai 2022 că SUA, Canada, Marea Britanie și alți aliați au organizat ,,antrenamente și eforturi, în ultimii opt ani, pentru a pregăti Ucraina pentru acest tip de război”, cu scopul de a transforma armata ucraineană într-o forță militară ,,aliniată la modalitățile vestice de gândire și acțiune”. Același lucru l-a declarat și compatriotul nostru, Mircea Geoană, agenției de știri Agerpres în martie 2022, că ,,armata ucraineană este astăzi o armată de tip NATO, pentru că i-am antrenat timp de ani de zile.” În iulie 2021 Kievul și Washingtonul au organizat împreună ,,Operațiunea Sea Breeze”, un exercițiu naval în Marea Neagră, la care au participat forțe maritime din 31 de țări. Apoi, în septembrie 2021 armata ucraineană a condus exercițiul ,,Rapid Trident 21″. Adică, stați puțin. SUA și Occidentul au antrenat trupele ucrainene pregătindu-le pentru un conflict planificat de ei? Înseamnă că SUA au trimis armament în Ucraina înainte de februarie 2022, înainte de începerea conflictului. A antrenat și înarmat Ucraina împotriva Rusiei, provocând cu bună știință un conflict? Atunci, de ce acuză Rusia de agresiune, când aceasta nu a făcut decât să răspundă unei amenințări la adresa securității statului? Și cu ce drept au antrenat dacă Ucraina nu a fost și nici nu este membră NATO? Cu alte cuvinte, deși Ucraina nu a intrat în NATO, se pare că NATO a intrat în Ucraina. Mai este un aspect asupra căruia s-a păstrat o tăcere deplină. În perioada 12-16 februarie 2022 armata ucraineană a bombardat masiv linia de contact cu regiunile Donețk și Luhansk. A scris presa occidentală ceva? Nu. A intervenit UE sau NATO? Nu. Atunci cine sunt agresorii? Nu sunt nici rușii, nici separatiștii din Donbass, că dacă erau ei ar fi fost un scandal imens în Occident. Normal că președintele Putin a invocat articolul 51 din Carta ONU, în 24 februarie 2022, prin care are dreptul de autoapărare. Decizia Rusiei mai are temei și în doctrina occidentală a ,,Dreptului de a proteja”, invocată de multe ori de SUA și NATO în ,,misiunile umanitare” asupra altor state. Așa că, toți papagalii care acuză Rusia de agresivitate și toți cei spălați pe creier să se documenteze, să citească și să nu acuze Rusia de agresivitate, când agresorii sunt alții. Iar nu m-am putut opri din scris, dar nu pot accepta atâta minciună. Știu că Rusia nu are nevoie de apărarea mea, dar mă simt ca și când un prieten drag al meu e calomniat pe nedrept și trebuie să zic ceva. Nu pot să tac, fiindcă tăcerea mea ar însemna că sunt de acord cu acele calomnii. Iertați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875213