Hot News
Polonia a cerut Canadei să prezinte scuze pentru că a cinstit un luptător al SS Galicia
26/09
De ce Danemarca se teme de ancheta Nord Stream
26/09

Autoritățile SUA i-au interzis jurnalistului Tucker Carlson să-i ia un interviu lui Putin

Tucker Carlson/ Foto: Reuters

Prezentatorul de televiziune american, Tucker Carlson, a declarat pentru revista elvețiană Die Weltwoche că a încercat să îi ia un interviu președintelui Rusiei, Vladimir Putin, dar a primit interdicție din partea autorităților Statelor Unite, informează Vzgliad.

„Am încercat să-i iau un interviu lui Vladimir Putin, dar guvernul SUA m-a oprit. Gândiți-vă, numai”, a spus jurnalistul pentru respectiva publicație. Carlson a precizat că nimeni din presa americană nu a susținut dreptul său ca jurnalist de a prezinta punctul de vedere al liderului rus referitor la conflictul din Ucraina, relatează TASS.

El a mai spus că, timp de decenii, administrația americană a întreprins încercări agresive de a obține controlul asupra tuturor mijloacelor de informare în masă americane, iar majoritatea lucrătorilor din mass-media se tem să spună ceva care ar putea să nu fie pe placul oamenilor de la putere.

Vzgliad amintește că, la sfârșitul lunii august, redactorul-șef al postului de televiziune RT, Margarita Simonian, a anunțat că Tucker Carlson și-a exprimat dorința de a-i lua un interviu liderul rus, Vladimir Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ex-prezentatorul de la Fox News, Tucker Carson, este un jurnalist foarte bun, având la activ emisiuni și interviuri incendiare. S-a declarat pe site-ul său ca fiind ,,dușmanul jurat al minciunii”. Acum cred că este independent, nu cred că e angajatul unei rețele de televiziune, deci nu are obligații contractuale. Atunci, ce-l împiedică să ia acest interviu? Un jurnalist bun nu se teme de amenințări, își asumă riscuri. Ar fi cea mai mare realizare în cariera lui de jurnalist, ar fi ,,interviul vieții lui”. Nu cred povestea cu interdicția autorităților americane, doar dacă nu cumva i-a fost amenințată familia. Asta e altceva. Regizorul american Oliver Stone i-a adus laude președintelui Putin într-un interviu acordat cotidianului The Guardian și și-a anunțat sprijinul pentru președintele Rusiei. Nu l-a împușcat nimeni, locuiește la Los Angeles. Așa că, scuza cu interdicția nu prea stă în picioare. Problema se pune altfel: oare președintele Putin ar dori să dea un interviu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109