Hot News
Lavrov a citat vorbele lui Tiutcev, poet și diplomat, despre confruntarea dintre Rusia și Occident
28/09
Corneliu Vlad: Rusia dorește extinderea echitabilă a Consiliului de Securitate al ONU
28/09

Cancelarul Scholz a bagăt industria chimică germană într-o „cameră de gazare”

Olaf Scholz/ Foto: Getty Images

Reprezentanții industriei chimice germane l-au anunțat pe cancelarul Scholz că sectorul lor de activitate este în pragul colapsului, relatează publicația Bild, citată de Ucraina.ru.

În Germania, această ramură industrială ocupă locul trei, ca mărime. În 2023, volumul producției a scăzut cu 16,5% comparativ cu anul anterior. În 2022, declinul a fost și mai mare – de aproximativ 20 la sută.

La întâlnire, reprezentanții industriei chimice i-au înmânat cancelarului Germaniei un document, potrivit căruia sectorul care numără 1,1 milioane de angajați, este amenințat cu reduceri masive de locuri de muncă, deoarece multe producții intenționează să se mute în locații mai ieftine din străinătate.

Se precizează că industria chimică depinde puternic de prețurile la resursele energetice, care au crescut considerabil. De asemenea, cei din acest domeniu evaluează negativ politica energetică a guvernului german.

Îl sfătuim pe Scholz, scrie Ucraina.ru, să danseze și pe mai departe după cum îi cântă Londra și Washington. Pentru ca în locul Germaniei să apară din nou în Europa triburi germane împrăștiate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine! Cine caută, găsește. Dacă s-a înhăitat cu cine nu trebuie, acum să suporte consecințele. A mințit Rusia prin acordurile de la Minsk, a impus sancțiuni Rusiei, trimite armament Ucrainei pentru a fi folosit împotriva rușilor, s-a făcut părtașă la distrugerea gazoductelor Nord Stream, iar acum, împreună cu Franța, a promis Ucrainei aderarea rapidă la UE dacă Kievul ajută la răsturnarea actualului guvern al Poloniei. Ce a crezut, că toate aceste răutăți nu vor fi pedepsite într-o zi? Cum se poate ca germanii, considerat unul dintre cele mai civilizate popoare din lume să se facă părtaș la asemenea nedreptăți și crime? Cum s-au lăsat păcăliți să se alipească de SUA și să se despartă de Rusia? Nu au intuit șmecheria Statelor Unite? ,,Dacă stai în preajma găinilor, vei cotcodăci. Dacă stai în preajma vulturilor, vei învăța să zbori.” (Steve Maraboli) Germania a ales găinile și dă cu pietre în vulturi. Acum doar cotcodăcește, că de ouat nici nu mai este în stare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875182