Hot News
Exportul de îngrășăminte rusești a crescut cu 50% într-un an
02/10
Ofițer rus: Armata ucraineană își ucide soldații care se predau militarilor ruși
02/10

„Periculos”: Zelenski, avertizat că se apropie un dezastru iminent din cauza SUA

Foto: screenshot video/ CNN

Suspendarea de către Casa Albă a ajutorului militar și financiar acordat Ucrainei va avea consecințe devastatoare pentru această țară, a declarat pentru postul de televiziune CNN, colonelul în retragere Cedric Leighton (în centrul imaginii), relatează RIA Novosti.

„Ar fi o catastrofă. Problema este că Ucraina depinde în totalitate de ajutorul pe care i-l oferim noi. Din punct de vedere militar s-ar putea crea situația în care toate armele sau o mare parte din armament vor fi blocate la jumătate de drum. Nu vor mai primi mai multe tancuri Abrams decât au fost trimise deja, nu vor primi avioanele de luptă F-16 pe care le-au cerut, nu vor mai fi sistemele de rachetă cu lansare multiplă HIMARS”, a recunoscut el.

Leighton a precizat că, dacă lucrurile vor evolua în această direcție, contraofensiva nu numai că va încetini, dar se va reduce la zero. Iar acest lucru va permite, la rândul lui, armatei ruse să declanșeze propria contraofensivă, pe care Forțele Armate ale Ucrainei nu o vor putea respinge, a adăugat el.

„Este o situație foarte periculoasă”, a conchis militarul.

Comentariul a fost făcut, după cum menționează RIA Novosti, pe fondul informațiilor, potrivit cărora președintele american Joe Biden a semnat o lege aprobată de Congres, ce permite ca activitățile Guvernului să fie finanțate pe o perioadă de 45 de zile. În același timp, actul normativ nu prevede alocarea de fonduri pentru nevoile Ucrainei.

Odată legea semnată, a fost eliminat pericolul unui lockdown în Statele Unite, care, în caz contrar, s-ar fi produs începând cu 1 octombrie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Consecințele devastatoare pentru Ucraina sunt create de SUA, cu participarea lui Zelenski. Degeaba se tot lamentează americanii acum, la spartul târgului. Pe unde a trecut SUA, a lăsat prăpăd și pe unde va mai trece va lăsa același prăpăd. America nu poate supraviețui fără războaiele pe care le declanșează. Din asta trăiește. Senatori și politicieni vorbesc mereu de imposibilitatea SUA de a mai susține Ucraina. De ce au pornit acest conflict, au crezut că distrug Rusia și apoi se năpustesc asupra bogățiilor și resurselor ei? Bănuiesc faptul că și-au făcut multe planuri în această privință, s-au văzut stăpâni peste toate ale Rusiei. Doar că mintea lor stafidită nu a luat în calcul că Rusia nu e Afganistan, nici Siria, nici Irak. Au subestimat Rusia, l-au subestimat pe președintele Putin. Acum se ceartă americanii între ei, că au dat-o în bară. Dacă reușeau, nu mai auzeai nici un politician american plângându-se de pericolul unui lockdown. Biden a dat asigurări pentru Ucraina și aliați că pot conta pe ajutorul SUA, declarând că: ,,Nu vă vom întoarce spatele.” În ziua de azi ar fi cam periculos să facă această mișcare, pentru că nu știe niciodată cine i-o poate trage pe la spate. Președintele Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că interesele SUA sunt mai importante decât acordarea de ajutor Ucrainei. Senatorul Lindey Graham crede că oprirea ajutorului SUA pentru Ucraina va avea consecințe mai grave decât retragerea trupelor americane din Afganistan. În consecință, este un adevărat circ în America. Problema americanilor este că nu le-a ieșit planul cu Rusia. Nu-i interesează pe ei dezastrul din Ucraina. SUA a pus la bătaie armele, iar Ucraina viețile oamenilor. Cine a câștigat, dintre cele două? Niciuna! A câștigat a treia: Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048