Hot News
Clubul Valdai-2023: Cu o ordine mondială mai sus
04/10
Putin: Crearea lumii multipolare este inevitabilă
05/10

Premierul ”pro-rus” al Slovaciei spune că este șantajat din cauza retoricii sale privind Ucrainei

Robert Fico/ Foto: kremlin.ru

Robert Fico, câștigătorul alegerilor pentru funcția de prim-ministru al Slovaciei și lider al partidului Smer, nu va renunța la opiniile anti-ucrainene, în pofida amenințărilor și a șantajului la care este supus de politicienii europeni în legătură cu excluderea Smer din rândurile Partidului Socialiștilor Europeni (PSE) din Parlamentul European (PE), relatează agenția Rambler.ru.

„Dacă excluderea (partidului nostru) din Partidul Socialiștilor Europeni devine prețul implementării unei agende cu adevărat de stânga în Slovacia și al exprimării unor puncte de vedere suverane, atunci suntem gata să plătim acel preț”, a declarat Fico, potrivit înregistrării video postate de politician pe pagina sa oficială de Facebook. A fost răspunsul pe care premierul desemnat al Slovaciei i l-a dat lui Stefan Leuven, care a evocat anterior posibilitatea luării unei astfel de măsuri din cauza retoricii anti-ucrainene a lui Fico și a colegilor săi de partid.

Fico a catalogat acest gen de declarații drept șantaj, adăugând: ”așteptam să primesc felicitări pentru victoria în alegeri, nu amenințări din cauza opiniilor mele”. De asemenea, Fico a calificat vorbele lui Leuven drept „nedemocratice și autoritare”, repetând că părerea lui despre Ucraina nu se va schimba.

Anterior, reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, a recomandat ca Robert Fico să nu fie definit drept un politician pro-rus. Potrivit lui Peskov, astăzi, orice politician european care se gândește în primul rând la suveranitatea țării sale este catalogat imediat pro-rus, ceea ce este absurd.

Declarațiile lui Robert Fico despre fascismul din armata Ucrainei

Robert Fico este de părere că războiul din Ucraina „a fost declanșat de ucrainenii fasciști, nicidecum de ruși”, relatează, la rândul lui, postul de televiziune RT în limba rusă pe canalul lui de pe rețeaua Telegram.

Foto: screenshot video

Pe internet a devenit virală înregistrarea unui fragment dintr-un discurs mai vechi al politicianului slovac (în imagine din stânga), în care el afirmă că ”în rândurile armatei ucrainene sunt fașciști”. Robert Fico a definit fascistă unitatea ”Azov”. ”Naziștii din ”Azov”, a subliniat el, sunt integrați în armata ucraineană și comit lucruri groaznice. Sunt șocat că, peste hotare, în fața lor se intinde covorul roșii. Cei care, în 2023, tolerează asemenea lucruri calcă în picioare mostenirea însurecției naționale slovace. Trebuie să combatem fascismul și nazismul sub toate formele lui.”

El a amintit, de asemenea, că mass-media occidentale a scris nu o dată despre prezența fasciștilor în armata ucraineană. În plus, politicianul critică Europa pentru că a ajutat regimul de la Kiev cu arme.

/

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Era de așteptat să fie amenințat și șantajat. Cum a îndrăznit să critice Ucraina și să fie de partea Rusiei? Cum a îndrăznit să spună adevărul? Vor urma ,,recomandări” și presiuni de la Washington și Bruxelles. Cine are viziuni și concepții diferite de Occident și SUA este catalogat pro-rus și putinist. Probabil că în curând Ursula va ateriza la Bratislava ca să-și recite monologul redactat de Casa Albă. Robert Fico este un om cu o coloană vertebrală dreaptă, care a știut că întotdeauna există o alegere de făcut. Iar el a făcut alegerea cea bună, chiar dacă știe că nu-i va fi ușor. Greul de-abia acum începe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064