Hot News
Nici măcar nu miroase a genocid: Ultimul raport al ONU demonstrează că Rusia nu poartă un război împotriva civililor ucraineni
06/10
Șoigu, despre formarea a nouă regimente de rezervă pentru operațiunea specială
06/10

Putin: Fragmente de grenade de mână, găsite în cadavrele celor uciși în accidentul avionlui lui Prigojin

La locul prăbușirii avionului Embraer în Regiunea Tver, 24 august 2023/ Foto: TASS

Avionul fondatorului Companiei Militare Private ”Wagner”, Evgheni Prigojin, nu a fost supus nici unei acțiuni din afară, în cadavrele celor uciși în catastrofa aviatică fiind găsite urme de grenade de mână, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agenția TASS.

„Știu, probabil întrebarea rămâne în aer, ce s-a întâmplat cu conducerea companiei. Știm despre prăbușirea avionului, chiar zilele trecute mi-a prezentat raportul șeful Comitetului de Investigații (Aleksandr Bastîrkin). În cadavrele celor uciși în accidentul de avion au fost descoperite fragmente ale unor grenade de mână. Avionul nu a fost supus unei acțiuni din afară, este un fapt stabilit deja, este rezultatul expertize efectuate de Comitetul de Investigații al Rusiei”, a spus Putin vorbind în plenul sesiunii Clului internațional de dezbateri, Valdai.

El a precizat că nu a fost efectuată nici o analiză privind prezența alcoolului și a drogurilor în trupurile morților din avion, deși ar fi meritat să fie făcută. Putin a anunțat, totodată, că la sediul companiei lui Prigojin din Petersburg, au fost găsite 10 miliarde de ruble în numerar și 5 kilograme de cocaină.

„Iată, v-am spus ce avem. Vreau să vă spun că l-am întrebat pe președintele Comitetului de Investigații dacă pot vorbi public despre asta. El a spus, da, este un fapt stabilit”, a conchis Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Posibil ca unul din pasageri să fi manevrat din greșeală sau din joacă o grenadă, să-i fi scos cuiul, iar dezastrul s-a produs. Dacă în urma analizelor se va descoperi prezența alcoolului sau a drogurilor în trupurile celor decedați, atunci acestea ar putea fi cauzele care au dus la catastrofa aviatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097